Aankomende vrijdag staat alweer de derde thuiswedstrijd op het programma van het seizoen. Almere City FC ontvangt met jong FC Utrecht een ploeg in het eigen Yanmar Stadion die nog nooit wist te winnen in de polder van City.

Wedstrijd gaat door! Ook bij een eventuele staking bij de politie

De wedstrijd gaat definitief door, dat heeft de club bekend gemaakt. Er was nog enige twijfel vanwege de aanstaande staking bij de politie. Die twijfel is nu weg, op naar de wedstrijd Jong FC Utrecht dus!

Goede reeks tegen Jong FC Utrecht

Voor Almere City FC betekent het treffen met jong FC Utrecht aankomende vrijdag alweer de tweede thuiswedstrijd op rij en de derde van het seizoen. Almere City FC – Jong FC Utrecht is in het verleden twee keer eerder gespeeld in Almere. City wist beide duels te winnen met 2-1. De ploeg van Santoni zal proberen om die reeks uit te breiden. In de voorbereiding troffen beide ploegen elkaar in Utrecht. Almere City wist toen met 2-1 te winnen.

Selectie Jong FC Utrecht seizoen 2018/2019

Eindelijk de eerste thuisoverwinning?

Almere City wist dit seizoen nog niet te winnen in het Yanmar Stadion, alhoewel de ploeg van Santoni afgelopen vrijdag dichtbij was, wist MVV in de slotfase een punt mee te nemen naar Limburg. Jong FC Utrecht wist daar in tegen nog geen uitwedstrijd te winnen. Voor Almere City FC dus de ideale kans om de eerste thuisoverwinning van het seizoen te boeken. 

Topscoorders

Topscoorder bij Jong FC Utrecht is Nick Venema, hij wist in vier duels hiervoor al drie keer te scoren voor de Domstedelingen. Bij Almere City FC is Calcan de topscoorder hij wist net als Venema drie keer te scoren.  Echter heeft Almere City FC nog een doelpuntenjager in huis, Niek Vossebelt wist ook al twee keer het net te vinden.

Sander Keller

Bij jong FC Utrecht is Sander Keller assistent trainer, voor Almere City FC geen onbekende. Keller speelde van het 2012 tot 2015 bij Almere City FC de verdediger speelde 53 wedstrijden in het shirt van Almere City FC en wist daarin 6 keer te scoren. Na zijn periode als voetballer bij Almere City ging Keller nog kort aan de slag bij de jeugdopleiding en sinds dit seizoen is hij dus assistent-trainer bij jong FC Utrecht.

Puntenrecord?

Ondanks het gelijke spel van vorige week kan Almere City FC aankomende vrijdag het puntenrecord verbeteren. Er moet dan wel gewonnen worden. Almere City FC zou dan 10 punten uit 5 duels hebben. In het seizoen 2011/2012 haalde City “slechts” 9 punten uit de eerste 5 duels. Er kan dus geschiedenis worden geschreven in het Yanmar Stadion. 

7e plaats voor Almere City FC

Almere City FC is in de Keukenkampioen divisie terug te vinden op de 7e plaats met zeven punten uit vier duels. Jong FC Utrecht staat een stuk lager. De Domstedelingen staan op de 16e plaats met drie punten uit vier duels. 

Stand Keukenkampioen divisie bijgewerkt per 13-09-2018

Zorg dat je erbij bent!

De wedstrijd begint aanstaande vrijdag om 20:00 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar via www.almerecity.nl of aan de kassa’s van het Yanmar Stadion. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om de wedstrijd te bezoeken dan is het duel ook te volgen via ons twitter account