Na drukke weken te hebben gehad waarin Almere City FC twee wedstrijden in een week speelde, kon de ploeg van interim-trainer Jeroen Rijsdijk deze week rustig toewerken naar het duel tegen FC Den Bosch. Een speciaal weerzien met oud-Almere City FC trainer Jack De Gier. Het is tevens de eerste wedstrijd in de vierde periode.

Vorm FC Eindhoven

Het seizoen van FC Den Bosch is gerust roerig te noemen. De nummer laatst van de Keuken Kampioen Divisie staat na 28 duels op de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 19 punten. Begin Februari werd oud-Almere City FC trainer Jack de Gier gepresteerd bij FC Den Bosch die de ontslagen Erik van der Ven moet opvolgen. Jack de Gier behaalde met FC Den Bosch op 26 februari na 21 wedstrijden weer eens een overwinning. FC Den Bosch verloor vorige week met 5-1 van FC Volendam.

Onderling balans

Almere City FC en FC Den Bosch staan vrijdagavond voor de 16 keer tegenover elkaar in het Yanmar Stadion. Van de voorgaande 15 duels won Almere City FC er 5 en 7 keer gingen de punten naar Den Bosch. 3 keer eindigde het duel zonder winnaar. Eerder dit seizoen speelde Almere City FC met 1-1 gelijk in de Vliert. Vorig seizoen won FC Den Bosch met 0-2 in het Yanmar Stadion.

Laatste 5 ontmoetingen tegen FC Den Bosch

15-10-2020: FC Den Bosch – Almere City FC 1-1
06-03-2020: FC Den Bosch – Almere City FC 1-2
22-11-2019: Almere City FC – FC Den Bosch 0-2
12-04-2019: Almere City FC – FC Den Bosch 3-1
21-09-2018: FC Den Bosch – Almere City FC 1-4

Scheidsrechter

Scheidsrechter vrijdagavond is Marc Nagtegaal. Nagtegaal floot Almere City FC in het verleden pas 3 keer. Assistenten zijn Goossens en Ketting. Vierde official is Van Kommer.

Live op Easy FM, niet op ESPN

Hoewel in de eerste drie periodes alle duels live op ESPN waren te zien is dit vanaf de vierde periode niet meer het geval. Het duel Almere City FC – FC Den Bosch zal te zien zijn via het schakelkanaal van ESPN. Het duel is wel live te beluisteren op Easy FM. De aftrap is om 20:00 uur.