Almere City FC treed vrijdagavond aan zonder de onlangs aangestelde nieuwe hooftrainer Alex Pastoor. Pastoor zal pas plaatsnemen op de bank na de winterstop. Voor Almere City FC de taak om zich goed te presenteren tegenover Pastoor die ongetwijfeld wel op de tribune zal zitten. Gezien het verleden in Breda wacht Almere City FC een zware taak om de drie punten mee naar Almere te nemen. Nog nooit wist Almere City FC te winnen in Breda. Lukt het dit seizoen wel?

NAC Breda

NAC Breda beleefd een matig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg uit Breda heeft na 18 speelrondes slechts 26 punten verzameld en staat daarmee op de 9e plaats. De ploeg uit Breda maakte net als Almere City FC 30 doelpunten. Wel kreeg de ploeg van Edwin de Graaf maar 22 tegen doelpunten te verwerken. Vorig weekend won NAC met 5-0 op bezoek bij FC Den Bosch terwijl er een week daarvoor met 1-0 werd gewonnen van Helmond Sport. De laatste nederlaag van de ploeg uit Breda was op 5 november toen hekkensluiter FC Dordrecht met 2-1 te sterk was. Topscoorder bij de Bredanaars is Ralf Seuntjes die 10 keer het net wist te vinden.

Onderling balans

Beide ploegen stonden in het verleden pas 4 keer eerder tegenover elkaar in het Rat Verlegh Stadion. Almere City FC wist in het verleden nog nooit te winnen in Breda. Drie keer verloor Almere City FC en één keer werd er gelijk gespeeld. Vorig seizoen verloor Almere City FC met 4-0 van NAC Breda terwijl er in Almere met 2-0 werd gewonnen door Almere City FC.

Laatste 5 ontmoetingen met NAC Breda

01-02-2021: NAC Breda – Almere City FC 4-0
23-10-2020: Almere City FC – NAC Breda 2-0
21-02-2020: NAC Breda – Almere City FC 1-0
09-11-2019: Almere City FC – NAC Breda 2-0
05-05-2017: Almere City FC – NAC Breda 0-2

Arbitrage en live op ESPN watch

De wedstrijd vrijdagavond in Breda staat onder leiding van scheidsrechter Alex Bos, hij wordt geassisteerd door Thomas Krijt en Frans Ozinga. Vierde official is Mike de Bruijn. Het duel wordt live uitgezonden op ESPN watch. De hoogtepunten komen voorbij op het schakelkanaal van ESPN. Uiteraard is de wedstrijd ook live te volgen via het officiele twitteraccount van Almere City FC.