Almere City FC speelt vrijdagavond de Markermeer-derby in Volendam. Voor Almere City FC is dit alweer de derde topper op een rij en het beloofd geen gemakkelijke avond te worden voor de mannen van Ole Tobiasen aan de Dijk in Volendam.

Vorm FC Volendam

Hoewel FC Volendam de laatste twee wedstrijd gelijk speelde dateert de laatste nederlaag van FC Volendam van 15 september toen er met 3-1 werd verloren bij NEC. Sindsdien heeft FC Volendam zes keer gewonnen en vier keer gelijk gespeeld. Opvallend is wel dat FC Volendam veel scoort als ze winnen. Er werd o.a. gewonnen met 2-5 van De Graafschap, 7-1 van FC Dordrecht en 6-2 van Jong AZ. Maar de laatste twee wedstrijden tegen respectievelijk Top Oss en afgelopen week tegen Jong Ajax eindigde in een 1-1 gelijkspel. FC Volendam staat na 13 wedstrijden op de 6e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 23 punten. Almere City FC veroverde afgelopen week de koppositie weer door met 3-0 te winnen van Go Ahead Eagles. De ploeg van Ole Tobiasen heeft 30 punten na 13 duels maar wel één duel meer gespeeld dan Cambuur met 2 punten minder.

14 ontmoeting

FC Volendam en Almere City FC staan vrijdagavond voor de 14e keer tegenover elkaar in de Markermeer-derby aan de dijk in competitieverband. Almere City FC won slechts één keer op bezoek in Volendam en verloor er 8. Vier keer eindigde het duel zonder winnaar. Vorig jaar werd de editie op de dijk niet gespeeld vanwege het coronavirus. Daarvoor eindigde het drie keer achter elkaar in een gelijkspel.

Laatste 5 ontmoetingen tegen FC Volendam

08-09-2019: Almere City FC – FC Volendam 1-0
13-01-2019: Almere City FC – FC Volendam 0-2
12-10-2018: FC Volendam – Almere City FC 2-2
28-04-2018: Almere City FC – FC Volendam 2-0
01-12-2017: FC Volendam – Almere City FC 1-1

Scheidsrechter

Scheidsrechter vrijdagavond is Bax, hij wordt geassisteerd door Brondijk en Weterings. Vierde official is Hardeman.

Live op Radio & TV

Alle wedstrijden in de tweede periode zullen live worden uitgezonden op FOX Sports dus ook FC Volendam – Almere City FC. Het duel is ook te volgen via ons twitteraccount en op het Almeerse Radio Station: Almere Easy FM. (op internet via easyfm.nl en op de radio via 95.5FM) De aftrap van de wedstrijd is vrijdagavond om 21:00 uur.