Almere City FC treft vrijdagavond de nummer 3 van de Keuken Kampioen Divisie. Met Excelsior dat strijd om directe promotie en Almere City FC om de vierde periode beloofd het een spannend duel te worden in Almere. De laatste 3 ontmoetingen in Almere werden allemaal winnend afgesloten. Lukt dat vrijdagavond ook?

Excelsior

Excelsior staat na 32 speelronden op de 3e plek in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg uit Rotterdam heeft al 62 punten verzameld. Dat zijn er 2 minder dan de nummer 2 FC Volendam en die plek geeft recht op rechtstreekse promotie eind van het seizoen. Wel heeft FC Volendam nog een wedstrijd tegoed. Van de laatste 7 duels won Excelsior er 6 en speelde 1 keer gelijk. Vorige week werd Helmond Sport met 3-0 verslagen. Topscoorder bij de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen is Thijs Dallinga. De spits heeft al 31 keer gescoord en is daarmee ook topscoorder in de Keuken Kampioen Divisie. Op gepaste afstand volgt Reuven Niemeijer met 13 doelpunten.

Onderling balans

Almere City FC en Excelsior staan vrijdagavond voor de 7e keer tegenover elkaar in Almere. Van de voorgaande 6 ontmoetingen won Almere City FC er 3 en werd er 1 keer verloren. Twee keer eindigde het duel zonder winnaar. De laatste 3 ontmoetingen in het Yanmar Stadion werden allemaal gewonnen door Almere City FC. Eerder dit seizoen speelde Almere City FC in een spectaculaire wedstrijd met 4-4 gelijk in Rotterdam. Opvallend statistiekje is dat er in de laatste 4 onderlinge duels steeds 4 keer werd gescoord door de thuisploeg. Laten we hopen dat dit vrijdag weer gebeurd.

Laatste 5 ontmoetingen tegen Excelsior

14-11-2021: Excelsior – Almere City FC 4-4
06-03-2021: Almere City FC – Excelsior 4-1
06-09-2020: Excelsior – Almere City FC 4-6
13-09-2019: Excelsior – Almere City FC 4-2
31-03-2014: Almere City FC – Excelsior 1-0

Scheidsrechter

Scheidsrechter vrijdagavond is de ervaren Dennis Higler. Afgelopen week floot de 36 jarige geboren Amersfoorter nog een interlandduel tussen België en Burkina Faso. Ook heeft Higler dit seizoen al enkele wedstrijden in de Conference League gefloten. Met overwegend wedstrijden uit de Eredivisie wordt Almere City FC tegen Excelsior zijn derde wedstrijd dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Higler wordt geassisteerd door Mario Diks en Freek vandeursen. Vierde official is Christian Mulder.

Live op ESPN

Almere City FC – Excelsior wordt vrijdagavond live uitgezonden op ESPN. Ook zal er weer live radioverslag zijn via Almere City FC. De aftrap is vrijdagavond om 20:00 uur in het Yanmar Stadion.