Almere City FC speelt zaterdagavond om 18:45 uur de thuiswedstrijd tegen Roda JC. Almere City FC heeft twee weken rust gehad omdat de wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen FC Den Bosch niet doorging vanwege coronabesmettingen. Almere City FC gaat tegen Roda JC voor de 5e overwinning op rij.

Trotse nummer 2

Almere City FC is bezig aan een goed seizoen. De ploeg van trainer Ole Tobiasen bezet na 5 duels de 2e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 13 punten. Koploper NAC Breda heeft 5 punten meer dan de Almeerders maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Roda JC de nummer 5 van de ranglijst heeft ook één duel meer gespeeld dan Almere City FC en is terug te vinden op de 5e plaats met 11 punten.

Roda snakt weer naar overwinning

De ploeg van trainer Jurgen Streppel boekte de laatste overwinning op 18 september, toen werd FC Dordrecht met een 4-0 nederlaag terug gestuurd naar huis. Daarna werd er gelijkgespeeld tegen FC Eindhoven (3-3) en FC Volendam (1-1). Almere City FC speelde twee weken geleden de laatste wedstrijd, in het Yanmar Stadion was City FC met 2-0 te sterk voor Helmond Sport. De wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen FC Den Bosch werd afgelast vanwege coronabesmettingen bij beide elftallen. Almere City FC mocht wel spelen terwijl FC Den Bosch 72 uur in quarantaine moest. Deze wedstrijd wordt op donderdag 15 oktober ingehaald.

Drie keer gespeeld

Almere City FC – Roda JC werd in competitieverband 3 keer eerder gespeeld. 2 keer gingen de Limburgers met de overwinning aan de haal en 1 keer won Almere City FC en dat was vorig seizoen in het Yanmar Stadion. Door doelpunten van Youri Loen en Nick Venema won Almere City FC met 2-0 van Roda JC. In het seizoen 2017/2018 zorgde Almere City FC er hoogstpersoonlijk voor dat Roda JC degradeerde uit de Eredivisie. Over twee duels won Almere City FC met 2-1 en ging zo door naar de finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie.

Laatste 5 ontmoetingen tegen Roda JC

20-12-2019: Almere City FC – Roda JC 2-0
09-08-2019: Roda JC – Almere City FC 1-2
01-02-2019: Roda JC – Almere City FC 1-2
24-08-2018: Almere City FC – Roda JC 1-2
13-05-2018: Roda JC – Almere City FC 1-2 (play-offs promotie/degradatie)

Scheidsrechter

Scheidsrechter vrijdagavond is van der Laan, hij word geassisteerd door de Groot en Fikkert. Vierde official is van Dongen.

Live op Radio & TV

Alle wedstrijden in de eerste periode zullen live worden uitgezonden op FOX Sports dus ook FC Den Bosch – Almere City FC. Het duel is ook te volgen via ons twitteraccount en op het Almeerse Radio Station: Almere Easy FM. (op internet via easyfm.nl en op de radio via 95.5FM) De aftrap van de wedstrijd is om 18:45 uur.