Almere City FC speelt zondagavond de lastige thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Hoewel het normaal een topper is in de Keuken Kampioen Divisie kan het van deze editie niet worden gezegd gezien de ranglijst. Spektakel is wel gegarandeerd want er gebeurd genoeg tijdens wedstrijden tussen Almere City FC en De Graafschap.

De Graafschap

de Graafschap kent in tegenstelling tot Almere City FC een redelijk begin in de Keuken Kampioen Divisie. De Superboeren staan nog niet waar ze willen staan maar met slechts 2 punten achterstand op koploper FC Volendam is er nog niks aan de hand voor De Graafschap. De Graafschap heeft na 9 duels 16 punten en staan daarmee 5e in de Keuken Kampioen Divisie. Vorige week won De Graafschap op bezoek bij TOP Oss met 0-3. Dit seizoen verloren de superboeren van Roda JC (0-3), FC Volendam (0-3) en Jong AZ(1-2).

Onderling balans

Almere City FC – De Graafschap werd 10 keer eerder in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld. Almere City FC won 3 keer en speelde 3 keer gelijk. Vier keer gingen de punten richting de Achterhoek. Vorig jaar eindigde het duel in Almere met een 1-0 overwinning. In Doetinchem eindigde het duel vorig jaar in een 2-2 stand. De laatste keer dat De Graafschap won was het seizoen daarvoor toen de ploeg uit de achterhoek met 2-0 te sterk was in het Yanmar Stadion.

Laatste 5 ontmoetingen tegen De Graafschap

23-04-2021: De Graafschap – Almere City FC 2-2
02-01-2021: Almere City FC – De Graafschap 1-0
17-01-2020: Almere City FC – De Graafschap 0-2
04-10-2019: De Graafschap – Almere City FC 0-0
20-05-2018: De Graafschap – Almere City FC 2-1 (Finale play-offs)

Scheidsrechter

Scheidsrechter zondagavond is Marc Nagetegaal, hij wordt geassisteerd door Ribbink en Weever. Vierde official is Mulder.

Live op ESPN

Het duel is zondagavond live te zien op ESPN, ook is het duel te volgen via de officiële socialmedia kanalen van Almere City FC. De Aftrap is om 20:00 uur in het Yanmar Stadion.