Aanstaande vrijdag speelt Almere City FC de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Op voorhand een mooi, maar ook lastig affiche. Nadat vorige week 2019 met een valse start is begonnen na een 2-0 thuisnederlaag tegen FC Volendam, moet de ploeg van trainer Michele Santoni de negatieve reeks van nederlagen doorbreken. Dat moet dan wel gebeuren tegen een team dat dit seizoen op de titel aast.

Go Ahead Eagles titel kanidaat

Go Ahead Eagles heeft dit seizoen een elftal waarin het kan meestrijden om de titel in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Stegeman staat op de 4e plek met 39 punten uit 20 duels, slecht 4 punten minder dan koploper FC Den Bosch. Go Ahead Eagles begon 2019 met een nederlaag tegen Roda JC (3-1) maar wil vrijdagavond winnen van Almere City FC om bovenin mee te blijven doen. Almere City FC kent een teleurstellende reeks. De ploeg van trainer Michele Santoni heeft al 7 wedstrijden op rij niet gewonnen waarvan hij de laatste 4 duels met Almere City FC allemaal heeft verloren.

Stand keuken kampioen divisie na 20 speelrondes

Matige topper in Almere

Eerder dit seizoen toen Almere City FC nog bovenin mee draaide in de Keuken Kampioen Divisie kwamen de Deventenaren op bezoek in een uitverkocht Yanmar Stadion. In een matige topper trokken de mannen uit de koekstad aan het langste eind. Het duel eindigde in 0-1.

Foto: Almere City Fans

Lastige avond verwacht

Tien keer eerder reisde Almere City FC naar Deventer, slechts één keer gingen de drie punten mee naar Almere. In het debuut seizoen van FC Omniworld in het seizoen 2005/2006 won de ploeg van trainer Jan Schulting met 4-1 in de Adelaarshorst. In de daaropvolgende seizoenen werd er 6 keer verloren en 3 maal werden de punten verdeeld. Vorig seizoen was Go Ahead Eagles met 2-1 te sterk.

Foto: Almere City Fans

Agil Etemadi terug bij Almere City FC

Agil Etemadi heeft eerder vandaag de overstap gemaakt van De Graafschap naar Almere City FC. De Iraanse doelman kwam eerder van 2013 tot 2016 uit voor Almere City FC. Agil Etemadi start morgen na alle waarschijnlijkheid meteen in de basis. Chiel Kramer ontbreekt morgenavond, eerder deze week tijdens een oefenduel met sc Cambuur liep de doelman een hamstringblessure op. Het is niet bekend hoelang hij afwezig is.

Agil Etemadi voor de camera van Omroep Flevoland
Foto: Almere City Fans

Topscoorders Go Ahead Eagles

Van der Venne en Verheydt wisten beide 6 keer te scoren, Verheydt had er wel twee duels minder voor nodig (18) dan van der Venne (20). Go Ahead Eagles kwam 35 keer tot scoren en moest er 22 incasseren.

Er zullen vrijdagavond ongeveer 100 Almeerse supporters aanwezig zijn in Deventer.

De scheidsrechter is Rob Dieperink. Hij zal worden geassisteerd door Bexkens en Janson. Timmer is de vierde official. Het duel is vrijdagavond live te volgen op ons twitteraccount.