Almere City FC speelt aankomende vrijdag de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. De ploeg van ad-interim trainer Tobiasen wil het goede begin in de vierde periode een goed vervolg geven in Leeuwarden. Afgelopen maandag won Almere City FC in ruim 60 minuten met 3-0 van Top Oss.

Gat tussen nummer 11 en 6 maar 1 punt

Tegenstander Cambuur heeft al drie wedstrijden op rij gewonnen, vorige week werdt FC Volendam met 0-1 verslagen. Daarvoor werden Jong PSV (3-1) en RKC Waalwijk (2-0) verslagen. Cambuur Leeuwarden staat op de 9e plaats met 44 punten uit 30 duels. Almere City FC is terug te vinden op de 11e plaats met evenveel punten alleen een minder doelsaldo als de Friezen. Het verschil met de nummer 6 RKC bedraagt slechts 1 punt.

De strijd om plek 6

Nog nooit gewonnen in Leeuwarden

Eerder dit seizoen won Almere City FC met 2-1 van Cambuur Leeuwarden mede door doelpunten van Efmorfidis en Hunte. In het verleden wist Almere City FC nog nooit te winnen in Leeuwarden. Van de 10 voorgaande duels werden ze allemaal verloren. Vorig seizoen won de thuisploeg nog met 2-1 van Almere City FC.

Mirani geschorst

Almere City FC mist aankomende vrijdag Mirani, de aanvoerder kreeg afgelopen maandag in de slotfase van het duel met Top Oss een directe rode kaart. Aankomende maandag tegen Helmond Sport doet de verdediger weer mee.

Foto: Almere City FC / Ron Baltus

Arbitrage

Scheidsrechter aankomende vrijdag is de heer Oostrom, hij wordt geassisteerd door de heren Siebert en Strijker. Vierde official is de heer Wiersma.

Het duel is vrijdagavond live te volgen op ons twitteraccount.