Almere City FC speelt vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Jong Ajax. De ploeg van Robert Molenaar wist dit seizoen nog geen uit overwinning te boeken en wist in het verleden nog nooit te winnen op bezoek in Amsterdam bij Jong Ajax.

Almere City FC dit seizoen nog niet verloren

Almere City FC staat na drie speelronde op de 7e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 5 punten en heeft dit seizoen nog geen duel verloren. Jong Ajax staat één plaats lager met 4 punten uit drie speelronde en heeft 1 keer gewonnen, 1 keer gelijkgespeeld en 1 keer verloren. Afgelopen vrijdag wist Jong Ajax op bezoek bij FC Dordrecht de eerste overwinning te boeken op de Krommedijk 5-2.

Nick Venema nieuwste aanwinst

Almere City FC treed vrijdagavond aan in Amsterdam met de nieuwste aanwinst Nick Venema die afgelopen woensdag voor 1 jaar wordt gehuurd van FC Utrecht. De spits zal de wedstrijd beginnen op de bank omdat hij nog maar één keer had meegetraind met de selectie van Robert Molenaar.

Nick Venema
Foto: Almere City Fans

Eindelijk eerste overwinning?

Almere City FC en Jong Ajax stonden in het verleden 6 keer tegen over elkaar in Amsterdam, daarvan won Jong Ajax 4 keer en werd er 2 keer gelijkgespeeld. Het doelsaldo in de onderlinge duels is ver in het voordeel van Jong Ajax. 23 goals om 7 goals. Vorig seizoen verloor Almere City FC op de laatste speeldag met 8-0 van Jong Ajax en liep daardoor directe plaatsing voor de halve finale van de Play-offs mis.

Afwezige Almere City FC

Almere City FC kan aankomende vrijdag geen beroep doen op Bram van Vlerken die in het duel tegen Helmond Sport een rode kaart had gepakt. Ook kan Molenaar geen beroep doen op Etemadi, Koppers, Verheydt en Efmorfidis die geblesseerd zijn buiten de spelers die al lange tijd afwezig zijn.

Afsluitende training voor Jong Ajax
Foto: Almere City Fans

Vertrek Meijer?

Stijn Meijer zit morgenavond niet bij de wedstrijdselectie. De aanvaller die 2 seizoenen geleden overkwam van Willem II staat nadrukkelijk in het belangstelling van het Italiaanse Brescia Calcio uit de Serie A. Ook zou FC Midtjylland de aanvaller willen binnenhalen.

Arbitrage

De scheidsrechter vrijdagavond is Cantineau, hij wordt geassisteerd door Krijt en Ozinga. Vierde official is Wiersma. Het duel is te volgen via ons twitteraccount.