Almere City FC speelt nog 5 finales dit seizoen om de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie te bemachtigen en daarmee direct te promoveren naar de Eredivisie. Voor de ploeg van Interim-trainer Jeroen Rijsdijk wacht zaterdagavond de lastige uitduel tegen Go Ahead Eagles. Willen de Almeerders alles nog in eigen hand houden? Dan zal er gewonnen moeten worden in de Adelaarshorst.

Vorm Go Ahead Eagles

Met Go Ahead Eagles treft Almere City FC de ploeg met de minste tegen doelpunten dit seizoen. De ploeg uit Deventer heeft dit seizoen tot dusver pas 23 tegen doelpunten gehad. In 22 duels wist Go Ahead Eagles zelfs de 0 te houden. Afgelopen zondag verloor Go Ahead Eagles met 1-0 van De Graafschap. De laatste thuis nederlaag van Go Ahead Eagles dateert van 2 Februari toen FC Volendam met 1-3 te sterk was in de Adelaarshorst. Go Ahead Eagles staat naar 33 duels op de 5e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 62 punten. Almere City FC staat 3e met 67 punten.

Onderling balans

Go ahead Eagles en Almere City FC treffen elkaar zaterdag voor de 13e keer in Deventer. Van de voorgaande 12 keer wist Almere City FC slechts 1 keer te winnen en dat was in 2005 met 1-4. Almere City FC verloor 7 keer en 4 keer verliet City FC de Adelaarshorst met 1 punt. Vorig seizoen speelde Almere City FC met 1-1 gelijk. Eerder dit seizoen was Almere City FC met 3-0 te sterk voor de Deventenaren in het Yanmar Stadion.

Laatste 5 ontmoetingen met Go Ahead Eagles

21-11-2020: Almere City FC – Go Ahead Eagles 3-0
12-01-2020: Go Ahead Eagles – Almere City FC 1-1
29-10-2019: Almere City FC – Go Ahead Eagles 1-3 (KNVB Beker)
13-10-2019: Almere City FC – Go Ahead Eagles 1-1
18-01-2019: Go Ahead Eagles – Almere City FC 2-1

Scheidsrechter

Scheidsrechter zaterdagavond is de ervaren Bas Nijhuis. De 44 jarige arbiter fluit zijn meeste duels op het hoogste niveau in Nederland maar toch heeft de in Enschede geboren arbiter regelmatig een duel in de Keuken Kampioen Divisie onder zijn leiding. Eerder dit seizoen floot Nijhuis het verloren bekerduel tegen VVV Venlo. In de Keuken Kampioen Divisie floot Nijhuis eveneens slechts één keer eerder een duel van Almere City FC. In de playoffs om promotie naar de Eredivisie stond twee keer een duel onder de leiding van Nijhuis. Assistenten zijn Lapar en Kucukerbir. Vierde official is Stegeman.

Live op Easy FM en ESPN

Hoewel in de eerste drie periodes alle duels live op ESPN waren te zien is dit vanaf de vierde periode niet meer het geval. Het duel Go Ahead Eagles – Almere City FC zal wel worden uitgezonden op ESPN. Het duel is ook live te beluisteren op Easy FM. De aftrap is zaterdagavond om 20:00 uur.