Almere City FC wacht vrijdagavond een lastige thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. Op papier zijn de Amsterdammers favoriet maar gezien de resultaten vorig seizoen kunnen de Almeerders een goed resultaat halen tegen Jong Ajax. Een overwinning is ook noodzakelijk om aansluiting te houden bij de subtop.

Jong Ajax

Jong Ajax kent een matige start van de competitie. De Amsterdammers wonnen slechts 2 van de 6 keer in de Keuken Kampioen Divisie. Jong Ajax verloor van ADO Den Haag (2-0), FC Dordrecht (2-1), Excelsior (2-1) en Jong PSV (3-1). De Amsterdammers wonnen afgelopen maandag wel van NAC Breda. Op sportpark de Toekomst werd het 6-3 voor de ploeg van trainer Johnny Heitinga. Eerder dit seizoen won Jong Ajax ook met 3-2 op bezoek bij FC Den Bosch. Jong Ajax is na 6 duels terug te vinden met 6 punten op de 15e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Almere City FC staat 12e met 8 punten.

Onderling balans

Almere City FC en Jong Ajax staan vrijdagavond voor de 8e keer tegenover elkaar in het Yanmar Stadion. Van de voorgaande 7 keer won Almere City FC pas twee keer en verloor 4 keer. Één keer eerder eindigde het duel zonder winnaar. Vorig seizoen won Almere City FC met 1-0 van Jong Ajax door een doelpunt van John Yeboah in de 75e minuut. In het seizoen 15/16 won Almere City FC ook in Almere van Jong Ajax. Toen eindigde het duel in een 2-1 overwinning voor Almere City FC.

Laatste 5 ontmoetingen tegen Jong Ajax

30-04-2021: Almere City FC – Jong Ajax 1-0
30-10-2020: Jong Ajax – Almere City FC 1-4
30-08-2019: Jong Ajax – Almere City FC 3-2
03-05-2019: Jong Ajax – Almere City FC 8-0
14-12-2018: Almere City FC – Jong Ajax 2-3

Scheidsrechter

Scheidsrechter vrijdagavond is de 27 jarige Robin Hensgens. De Geboren Kerkrader heeft dit seizoen 4 keer eerder een duel gefloten in de Keuken Kampioen Divisie. Slechts twee keer eerder stond er een duel van Almere City FC onder de leiding van arbiter Hensgens. Assistenten zijn Janssen en Miedema. Vierde official is Baars.

Niet live op ESPN

Het duel vrijdagavond is niet live te zien op ESPN. Wel zullen er hoogtepunten worden vertoond op het schakelkanaal. Wil je de wedstrijd wel live bekijken? Koop dan via www.almerecity.nl je tickets.