Door het interland weekend speelt Almere City FC dit weekend op zaterdagavond, om 18:30 uur wordt er afgetrapt in het Frans Heesen Stadion. Almere City FC wil weer een goede reeks neerzetten, de ploeg van Michele Santoni wil daardoor ook de derde zege op rij boeken.

Selectie TOP Oss 2018/2019
Foto: TOP Oss

Almere City FC kan gedeeld tweede worden

TOP Oss en Almere City FC willen beide winnen zaterdagavond, Almere City FC bezet de 5e plaats met 26 punten uit 13 duels. TOP Oss staat één plaats lager met 24 punten uit 13 duels. Almere City FC kan bij winst goede zaken doen op de ranglijst, ook omdat koploper Sparta (30 punten) speelt tegen NEC. Maar de echte topper dit weekend is FC Twente (4e met 26 punten) tegen Go Ahead Eagles (2e met 29 punten). Almere City FC kan dus bij winst op TOP Oss stijgen naar een gedeelde tweede plaats.

Stand Keuken Kampioen Divisie na 13 speelronden.
Volledige stand HIER te zien

Statistieken in het voordeel van Almere City FC 

Top Oss en Almere City FC speelde in het verleden 12 keer tegen elkaar in Oss. Almere City FC won 7 van deze ontmoetingen en er werd 4 keer verloren van de ploeg uit Oss. In het seizoen 2009/2010 eindigde het duel in een gelijkspel (2-2). Vorig seizoen verloor Almere City FC met 5-1 in Oss. In Almere kwam City niet verder als een 2-2 gelijkspel. In het seizoen 2015/2016 won Almere City FC in Oss de vierde periodetitel. Die titel kwam geheel onverwacht maar omdat de andere ploegen punten verspeelde ging de ploeg van Jack de Gier met de bronzen stier naar Almere.

Feest bij uitreiking na de gewonnen periodetitel.
Foto: Ron Baltus

Weerzien met Koeman Jr en Ter Borgh

Bij TOP Oss staat Ronald Koeman JR onder contract. De doelman speelde in het seizoen 2012 tot 2016 voor Almere City FC, echter keepte hij nooit een wedstrijd in het eerste maar wel veel bij Jong Almere City FC. Ook middenvelder Jordy Ter Borgh heeft een verleden in Almere. De zoon van René ter Borgh (Erevoorzitter Almere City FC) speelde in de jeugdopleiding van Almere City FC en zat in het seizoen 2013/2014 bij Almere City FC en kwam 1 duel in actie voor Almere City FC. 

Michele Santoni bij de training afgelopen woensdag
Foto: Almere City Fans

Topscoorders

Topscoorder bij de Ossenaren is Dogan in 12 duels wist hij al 7 keer te scoren. Bij Almere City FC is nogsteeds Niek Vossebelt topscoorder met 6 goals

Loen mist TOP Oss uit na rode kaart

Almere City FC treed zaterdagavond aan in Oss zonder de geschorste Youri Loen, na zijn rode kaart tegen Cambuur is hij voor 3 duels geschorst waarvan 1 voorwaardelijk. 

Foto: Almere City Fans

Arbiters en duel live op FOX Sports

Scheidsrechter zaterdagavond is de heer Blank, hij wordt geassisteerd door de heren Inia en van der Vrande. Vierde official is de heer de Cock. Het duel wordt live uitgezonden op FOX Sports. Wij zullen zaterdag geen live verslag doen van de wedstrijd via ons twitteraccount. Uiteraard volgt er wel een wedstrijdverslag en onze rubriek uit is het ook gezellig.