Almere City FC speelt aankomende vrijdag in het Yanmar Stadion de derde thuiswedstrijd op rij. De ploeg van Michele Santoni treft het team van Oud Almere City trainer Jack De Gier.  Almere City FC begint het treffen met NEC Nijmegen als gedeeld koploper van de Keuken Kampioen Divisie. 

Selectie NEC Nijmegen 2018/2019
Foto: NEC Nijmegen

NEC als enige nog ongeslagen

NEC Nijmegen heeft dit jaar als doelstelling promoveren naar de Eredivisie. NEC is terug te vinden op de 5e plaats in de Keukenkampioen Divisie met 15 punten uit zeven duels. Almere City FC staat gedeeld eerste met 16 punten uit zeven duels. De ploeg uit Nijmegen heeft dit seizoen nog niet verloren, wel werd er drie keer gelijk gespeeld tegen Cambuur 2-2, Jong PSV 4-4 en afgelopen vrijdag werd het 1-1 tegen Go Ahead Eagles.  NEC wist al 16 keer te scoren maar heeft er ook al 12 tegen gekregen deze competitie. 

De gewonnen periodetitel onder leiding van Jack de Gier
Foto: Almere City Fans

Jack de Gier keert terug in de polder

NEC Nijmegen heeft afgelopen zomer Jack de Gier aangetrokken, De Gier was voor zijn klus in Nijmegen trainer bij Almere City FC. De 50 jarige oefenmeester nam op 22 december 2015 het roer over van de ontslagen Maarten Stekelenburg en coachte Almere City FC 110 wedstrijden. Almere City FC stond toen De Gier kwam op de 18e plaats. Op 8 april wist De Gier Almere City FC naar een periodetitel te loodsen. In dat jaar overleefde Almere City FC de eerste ronde in de Play-Offs door FC Emmen over twee duels te verslaan met 8-1. In de halve finale bleek Willem II toch een maatje te groot, de Tilburgers wonnen over twee duels met 6-2. In het jaar daarop  wist Almere City FC onder leiding van Jack de Gier opnieuw de Play-offs te halen, toen was Helmond Sport al in de eerste ronde te sterk en won met 6-2 over twee duels. Maar afgelopen zomer bereikte de Gier toch wel zijn grootste succes met Almere City FC. In de Play-Offs om promotie naar de Eredivisie haalde City de finale. In de eerste ronde werd er afgerekend met MVV (6-3) en in de halve finale werd Roda JC verslagen (2-1). In de finale speelde Almere City FC thuis met 1-1 gelijk tegen De Graafschap. In Doetinchem kwam Almere City FC nog wel op voorsprong maar de thuisploeg won met 2-1. Almere City FC promoveerde onder leiding van Jack de Gier net niet naar de Eredvisie. De oefenmeester besloot daarna Almere City FC te verlaten voor een avontuur bij zijn clubliefde NEC.  

Jack de Gier coach Almere City FC op bezoek bij Achillen’29
Foto: Almere City Fans

Weerzien met oude bekende

Bij NEC speelt sinds dit seizoen ook onze aanvoerder van vorig seizoen: Tom Overtoom. Dat jaar daarvoor maakte Sven Braken vlak voor het sluiten van de transfermarkt een gevoelige overstap naar NEC. De 25 jarige spits is dit seizoen al 6 keer trefzeker bij de Nijmegenaren, Anass Achahbar is net als Braken 6 keer trefzeker geweest. Ook keeper Marco van Duin heeft een verleden bij Almere City FC. Het wordt een weerzien tussen oude bekende.

Sven Braken tijdens zijn blessure
Foto: Almere City Fans

Pas derde ontmoeting in Almere

Almere City FC – NEC is in het verleden maar twee keer gespeeld in Almere, Vorig seizoen won Almere City FC nog met 3-2. In het seizoen 2014-2015 verloor Almere City FC met 2-1 van de ploeg uit Nijmegen. Bij winst van Almere City FC vrijdagavond kan de ploeg van Michele Santoni zelfs alleen op kop komen en doet dan ook goede zaken in de periode. 

Stand Keukenkampioen divisie na 7 wedstrijden

Scheidrechter aanstaande vrijdag is de heer Bax en hij wordt geassisteerd door de heren Jansen en Vandeursen. Vierde official is de heer Rozendal. De wedstrijd aanstaande vrijdag is bijna uitverkocht er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. De wedstrijd is tevens live te zien op Fox Sports. 

Jack de Gier krijgt een eigen vlag in de Businessclub
Foto: Almere City Fans