Almere City FC maakt zich zondagavond alweer op voor de vierde competitiewedstrijd. Almere City FC kan bij winst goede zaken doen tegen directe concurrent NEC. De ploeg uit Nijmegen heeft na het verlies in de eerste speelronde de lijn omhoog gevonden.

NEC en Almere hebben draai gevonden

Almere City FC kent ondanks een 0-0 gelijkspel in de eerste speelronde een goede start in de Keuken Kampioen Divisie. Na 3 speelronden staat de ploeg van Ole Tobiassen op een verdienstelijke 2e plaats met 7 punten, 2 minder dan koploper NAC Breda. Wel moet gezegd worden dat De Graafschap er nog overheen kan. De Doetinchemmers hebben 1 duel minder gespeeld. Afgelopen dinsdag won Almere City FC gemakkelijk met 3-0 van TOP Oss. NEC kende een valse start in de eerste speelronde, op bezoek bij Cambuur Leeuwarden verloor NEC Met 2-0. Vervolgens werd in Nijmegen Jong Ajax met 2-1 verslagen. NEC kwam net als Almere City FC ook afgelopen dinsdag in actie. In Volendam was de ploeg van hoofdtrainer Rogier Meijer met 1-3 te sterk voor de Oranjehemden. NEC staat voor het begin van de vierde speelronde op een 7e plaats met 6 punten.

Vorig jaar winst in Nijmegen

Almere City FC speelde vorig seizoen maar één keer tegen NEC. Op 13 december 2019 behaalde Almere City FC voor het eerst in de geschiedenis een overwinning in Nijmegen op NEC. Almere City FC kwam al binnen 35 minuten op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Efmorfidis en Kip. NEC kwam in 6 minuten tijd op gelijke hoogte, maar door een doelpunt van Thomas Verheydt in de 72e minuut zorgde hij voor de winnende treffer. De overige 3 ontmoetingen in Nijmegen gingen allemaal verloren voor Almere City FC.

Laatse 5 ontmoetingen tegen NEC

23-12-2019: NEC Nijmegen – Almere City FC 2-3
22-02-2019: NEC Nijmegen – Almere City FC 5-0
05-10-2018: Almere City FC – NEC Nijmegen 1-0
19-01-2019: Almere City FC – NEC Nijmegen 3-2
18-08-2017: NEC Nijmegen – Almere City FC 3-1

Arbitrage

Scheidsrechter zondagavond is Kevin Blom, hij zal worden geassisteerd door Dobre en van de Ven. Vierde official is van Zuilichem

Live op Radio en TV

Alle wedstrijden in de eerste periode zullen live worden uitgezonden op FOX Sports dus ook NEC Nijmegen – Almere City FC. Het duel is ook te volgen via ons twitteraccount en voor de eerste keer Live op het Almeerse Radio Station: Almere Easy FM. (op internet via easyfm.nl en op de radio via 95.5FM) De aftrap van de wedstrijd is om 20:00 uur.