Almere City FC begint zondagavond aan een nieuw seizoen in de keuken kampioen divisie. In het Yanmar Stadion komt MVV Maastricht op bezoek. Dit seizoen moet het vijf jarenplan worden voltooid met promotie naar de Eredivisie als doelstelling. Om de competitie goed te beginnen is een overwinning op MVV Maastricht noodzakelijk.

Voorbereiding

Almere City FC heeft een lange voorbereiding achter de rug. Op 6 juli begonnen de mannen van Ole Tobiasen al met de eerste training. In de voorbereiding stonden een aantal mooie oefenwedstrijden op het programma. Almere City FC speelde slechts één uitwedstrijd in de voorbereiding en dat was de eerste tegen DWS. Almere City FC won dit duel met 6-0. Vervolgens won Almere City FC in het Yanmar Stadion van Jong FC Utrecht (1-0) en Jong Ajax (2-0). De enige oefen nederlaag werd geleden op 8 augustus tegen ADO Den Haag (1-2). Een week later was de ploeg van Tobiasen met 4-2 te sterk voor Eredivisionist RKC Waalwijk. De reserves van Almere City FC versloegen FC Den Bosch met 1-0. De laatste oefenwedstrijd stond afgelopen zaterdag op het programma tegen FC Groningen. Almere City FC speelde verdienstelijk 1-1 tegen de Eredivisionist.

Bij MVV Maastricht kende ze niet een al te beste voorbereiding. Bij aanvang van de voorbereiding had de ploeg slechts 7 spelers en 1 keeper. Er zijn veel testspelers de afgelopen weken geweest bij MVV Maastricht. MVV won slechts 1 oefenwedstrijd en dat was tegen FC Eindhoven (1-0). Verder werd er verloren van Helmond Sport (0-1) en Westerlo (1-3). Tegen ADO Den Haag werd het 0-0. Voor MVV zal het duel tegen Almere City FC het eerste duel zijn dat ze met hun basiself gaan samenspelen.

Geschiedenis

Almere City FC en MVV Maastricht speelde 14 keer eerder tegenover elkaar in Almere voor de competitie. De editie van vorig seizoen in het Yanmar stadion ging niet door vanwege het corona virus. Almere City FC won 6 keer en verloor 5 keer van MVV in Almere. 3 keer werden de punten verdeeld. De laatste editie in Almere tussen beide ploegen was op 7 september 2018. Almere City FC speelde mede door doelpunten van Calcan en een eigen doelpunt van van den Hurk met 2-2 gelijk tegen MVV.

Laatste 5 ontmoetingen tegen MVV Maastricht

01-11-2019: MVV Maastricht – Almere City FC 3-2
08-03-2019: MVV Maastricht – Almere City FC 1-1
07-09-2018: Almere City FC – MVV Maastricht 2-2
05-05-2018: Almere City FC – MVV Maastricht 3-2 (Play-Offs)
01-05-2018: MVV Maastricht – Almere City FC 1-3 (Play-Offs)

Koolwijk aanvoerder, Balker afwezig

Ryan Koolwijk is dit seizoen de nieuwe aanvoerder, Tim Receveur is nummer 2 op de lijst gevolgd door Damon Mirani. Balker was bij de afsluitende training de grote afwezige, Xiam Emmers viel vorige week in het duel tegen FC Groningen uit en start na alle waarschijnlijkheid morgen tegen MVV op de bank aldus Omroep Flevoland.

Arbitrage

De wedstrijd in het Yanmar Stadion staat zondag onder leiding van scheidsrechter Ruperti. Zijn assistenten zijn Fikkert en Inia. Vierde official is Wiersma.

Live op FOX Sports

Alle wedstrijden in de eerste periode zullen live worden uitgezonden op FOX Sports dus ook Almere City FC – MVV Maastricht. Het duel is ook te volgen via ons twitteraccount en voor de eerste keer Live op het Almeerse Radio Station: Almere Easy FM. (op internet via easyfm.nl en op de radio via 95.5FM) De aftrap van de wedstrijd is om 20:00 uur.