Almere City FC speelt aanstaande vrijdag tegen Jong PSV de laatste wedstrijd van 2018. De wedstrijd op de Herdgang begint om 20.00 uur. De ploeg van trainer Michele Santoni wil het jaar goed afsluiten na twee nederlagen op rij. En moet een mooie afsluiting worden van een historisch voetbaljaar waarin Almere City FC op het nippertje promotie naar de Eredivisie misliep. 

Selectie Jong PSV 2018/2019
Foto: PSV

5 wedstrijden al zonder overwinning

Almere City FC verloor vorige week in een uitverkocht Yanmar Stadion van Jong Ajax. De Amsterdammers waren met 3-2 te sterk voor City. Terwijl Jong PSV de uitwedstrijd tegen Telstar met 4-2 wist te winnen. In de 88e minuut stond het nog 2-2 in Velsen-Zuid. Almere City FC wist op 9 november voor het laatst een wedstrijd te winnen, destijds werd Cambuur verslagen met 2-1 in Almere. Sindsdien wist Almere City FC al 5 keer niet meer te winnen.

Goede herinneringen aan de Herdgang

Almere City FC bewaart goede herinneringen aan de Herdgang. In 2014 wist de ploeg de eerste tastbare prijs in de clubgeschiedenis te pakken. In Eindhoven werd beslag gelegd op de tweede periodetitel wat betekende dat Almere City FC naast een leuk zakcentje ook voor het eerst mocht meedoen in de Play-Offs om promotie naar de Eredivisie. Almere City FC speelde in totaal 5 keer in Eindhoven. Daarvan won City 3 keer en speelde 1 keer gelijk. Vorig seizoen werd er met 3-2 verloren van Jong PSV. In Almere won City vorig seizoen met 1-0.

De aller eerste prijs in de clubgeschiedenis gepakt op de herdgang.
Foto: Ron Baltus

Meest scorende ploeg

Jong PSV kent een redelijk seizoen. De Eindhovenaren wisten in 18 duels al 8 keer te winnen waarvan de laatste 6 duels, 4 keer te winnen. De ploeg van trainer Dennis Haar is de meest scorende ploeg in de Keuken Kampioen Divisie, al 39 keer in 18 duels wisten de Eindhovenaren te scoren. Jong PSV kreeg er in die 18 duels ook al 32 om de oren, dat is ook het meest aantal tegen doelpunten van het linkerrijtje. De ploeg is terug te vinden op de 7e plaats met 29 punten. Almere City FC staat 9e met 1 punt minder dan de Eindhovenaren. 

Stand Keuken Kampioen Divisie na 18 speelronden

Pablo Rosario

Pablo Rosario is tegenwoordig vaste basisklant in de hoofdmacht van PSV en speelde vorige week nog in de Champions League tegen Inter Milan. De 21 jarige middenvelder die begon in de Jeugd van Ajax, maar daar niet goed genoeg werd bevonden na een langdurige blessure. Besloot hij in de zomer van 2014 te verhuizen naar de jeugd van Almere City FC. Na een jaar voornamelijk bij Jong Almere City FC debuteerde de Amsterdammer op 7 augustus 2015 in de wedstrijd tegen VVV Venlo (3-3). Daarna ging het rap met de middenvelder, hij ontwikkelde zich in rap tempo en kwam zo in het vizier van enkele topclubs te staan. In de zomer van 2016 koos hij voor een overstap naar PSV. In het begin kwam hij 43 wedstrijden uit voor Jong PSV daarin scoorde hij 7 keer. Sinds dit seizoen is hij niet meer weg te denken uit de basis opstelling van het eerste elftal van PSV. 

Pablo Rosario nog in Almeerse dienst
Foto: AlmereCityFans

Topscoorder 

Topscoorder bij de Eindhovenaren is Cody Gakpo. De linksbuiten van Jong PSV wist in 9 duels al 8 keer te scoren. Ramon Pascal Lundqvist heeft 7 keer gescoord, maar had daar wel al 15 duels voor nodig.

Arbitrage

Scheidsrechter vrijdagavond is de heer van der Eijk, hij wordt geassisteerd door de heren Bodde en Zijlstra. Vierde official is de heer Rozendal. 

Het duel is vrijdagavond zoals altijd weer live te volgen via ons twitteraccount.