Almere City FC speelt vrijdagavond in het Yanmar Stadion tegen FC Eindhoven. Hoewel de geruchten steeds meer richting Maurice Steijn wijzen als hoofdtrainer zal Almere City FC vrijdagavond nog aantreden met interim-coach Tim Bakens. Kan Almere City FC eindelijk de weg omhoog vinden? Almere City FC kan gezien de statistieken uit het verleden hoop putten op een goed resultaat.

FC Eindhoven

FC Eindhoven draait voor hun doen een prima seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De Eindhovenaren hebben na 17 duels al 29 punten verzameld en staan op een keurige 7e plaats. Vorige week won FC Einhoven in het Jan Louwers Stadion met 1-0 van Jong AZ. Een week eerder was VVV Venlo met 2-0 te sterk. FC Eindhoven wist dit seizoen in totaal 9 keer te winnen en verloor 6 keer. Twee keer speelde de ploeg van hoofdtrainer Rob Penders gelijk. Joey Sleegers en Jort van der Sande wisten beide al 8 keer te scoren en zijn daarmee clubtopscoorder bij FC Eindhoven.

Onderling balans

Almere City FC en FC Eindhoven stonden in het verleden al 16 keer eerder in competitieverband tegenover elkaar. In de voorgaande 16 ontmoetingen won Almere City FC er 11 en verloor slechts 3 keer. Twee keer werden de punten gedeeld in Almere. De laatste keer dat Almere City FC verloor in Almere was in het seizoen 15/16 toen de gasten uit Eindhoven met 2-1 te sterk waren. Met een doelsaldor van 26 voor en 19 tegen voor Almere City FC is het altijd doelpuntrijk. Vorig seizoen echter eindigde de ontmoeting in het Yanmar Stadin in een 0-0 eindstand.

Laatste 5 ontmoetingen met FC Eindhoven

12-03-2021: FC Eindhoven – Almere City FC 1-3
08-01-2021: Almere City FC – FC Eindhoven 0-0
25-10-2019: Almere City FC – FC Eindhoven 3-1
01-03-2019: Almere City FC – FC Eindhoven 2-0
31-08-2018: FC Eindhoven – Almere City FC 0-2

Arbitrage en live radio

Scheidsrechter vrijdagavond is Rob Dieperink. Hij wordt geassisteerd door Sander van Roekel en Frank Janssen. Vierde official is Christian Mulder. Almere City FC zal tijdens de wedstrijd een live radioverslag te volgen. Ook zal er op het officiele twitteraccount verslag worden gedaan van de wedstrijd. Hoogtepunten van de wedstrijd zijn te zien op het schakelkanaal van ESPN. Helaas zijn er nogsteeds geen toeschouwers welkom in het Yanmar Stadion. De aftrap is vrijdagavond om 20:00 uur.