Almere City FC wacht na 3 speelrondes nog altijd op de eerste zege van het seizoen. De uitwedstrijd tegen Roda JC lijkt een goede mogelijkheid op de eerste driepunten van het seizoen gezien de resultaten in het verleden in het Parkstad Limburg Stadion.

Roda JC

Roda JC is goed begonnen aan het seizoen. De ploeg van trainer Jurgen Streppel wist in de eerste drie duels 6 punten te verzamelen. Roda JC won vorige week op bezoek bij Telstar (4-3 winst) maar een week daarvoor werden er punten verspeeld tegen Excelsior (2-1 verlies). In de eerste speelronde maakte Roda JC gehakt van De Graafschap. In Doetinchem werdt het 3-0 voor se ploeg van Streppel.

Onderling balans

Almere City FC heeft in het verleden nog nooit verloren in Kerkade. Van de vier voorgaande ontmoetingen won Almere City FC er 2 en speelde 2 keer gelijk. Vorig jaar op tweede paasdag werd het duel gestaakt vanwege hevige sneeuwval bij een 0-0 stand. Een paar dagen later werd de wedstrijd hervat maar ook toen scoorde beide ploegen niet.

Laatste 5 ontmoetingen tegen Roda JC

09-04-2021: Roda JC – Almere City FC 0-0

10-10-2020: Almere City FC – Roda JC 2-1

20-12-2019: Almere City FC – Roda JC 2-0

09-08-2019: Roda JC – Almere City FC 1-2

01-02-2019: Roda JC – Almere City FC 1-2

Scheidsrechter

Scheidsrechter vrijdagavond is Alex Bos. De arbiter wordt bijgestaan door Assistenten: Dobre en Frijn. Vierde official is Hardeman.

Niet live

Roda JC tegen Almere City FC wordt niet live uitgezonden op ESPN. Wel is het duel te volgen via het schakelkanaal van ESPN. Het duel is wel live te volgen via het officiële twitteraccount van Almere City FC.