Almere City FC speelt aankomende donderdag het inhaalduel in Den Bosch tegen de plaatselijke FC. Het duel wat in eerste instantie stond gepland op 6 oktober werd op de dag zelf afgelast omdat de selectie van FC Den Bosch in quarantaine moest omdat er één speler positief was getest op corona. De selectie van FC Den Bosch had na de verplichte testen nog contact met elkaar gehad. Almere City FC had ook 4 coronabesmettingen maar mocht gewoon afreizen omdat de club zich hield aan de RIVM richtlijnen.

6 op een rij?

Almere City FC wist al 6 duels op rij niet meer te verliezen in stadion de Vliert, waarvan zelf de laatste 5 duels allemaal werden gewonnen. In totaal stonden beide ploegen 15 keer tegenover elkaar in Den Bosch daarvan won de thuisploeg er 7 en Almere City FC er 6. Twee keer eindigde het duel onbeslist. Vorig seizoen was het duel in en tegen Den Bosch de laatste voordat de stekker uit de competitie werd getrokken vanwege het coronavirus. Almere City FC zegevierde op De Vliert door met 1-2 te winnen van FC Den Bosch.

Matig begin FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft slechts 6 punten verzameld na 6 duels en is dan ook terug te vinden op de 18e plaats. Vorige week verloor FC Den Bosch met 2-1 thuis van Helmond Sport. Er werden wel overwinningen behaald op MVV (2-0) en FC Dordrecht (2-1). Almere City FC won afgelopen zaterdag met 2-1 van Roda JC. De ploeg van Ole Tobiasen is na 6 wedstrijden tweede met 16 punten. Bij een overwinning kan Almere City FC tijdelijk naar de eerste plaats omdat NAC Breda nog een inhaalduel moet spelen tegen De Graafschap.

Laatste 5 ontmoetingen tegen FC Den Bosch

06-03-2020: FC Den Bosch – Almere City FC 1-2
22-11-2019: Almere City FC – FC Den Bosch 0-2
12-04-2019: Almere City FC – FC Den Bosch 3-1
21-09-2018: FC Den Bosch – Almere City FC 1-4
12-01-2018: FC Den Bosch – Almere City FC 1-3

Arbitrage

Scheidsrechter donderdagavond is van der Graag, hij wordt geassisteerd door Ketting en Nanninga. Vierde official is Weiland.

Live op Radio & TV

Alle wedstrijden in de eerste periode zullen live worden uitgezonden op FOX Sports dus ook FC Den Bosch – Almere City FC. Het duel is ook te volgen via ons twitteraccount en op het Almeerse Radio Station: Almere Easy FM. (op internet via easyfm.nl en op de radio via 95.5FM) De aftrap van de wedstrijd is om20:00 uur.