Vrijdagavond om 20:00 uur staat in het Yanmar Stadion de wedstrijd tegen MVV Maastricht op het programma. Almere City FC en MVV Maastricht staan vrijdagavond voor de vijfde keer tegen over elkaar in 2018.

Voor de vijfde keer in 2018

In Februari moest Almere City FC zijn meerdere erkennen tegen MVV, in stadion de Geuselt won MVV met 3-0 van City. In de play-offs om promotie naar de Eredivisie daar in tegen, bewaren de spelers en supporters goede herinneringen. In de eerste ronde won City op bezoek in Maastricht met 1-3 door een hattrick van Mirani, in Almere maakte de ploeg van Jack de Gier het karwei af door met 3-2 te winnen. Almere City FC bereikte vorig seizoen in de Play-Offs de finale waar De Graafschap over twee duels te sterkt bleek. In de voorbereiding op dit seizoen speelde beide ploegen ook tegen elkaar. Het was de openingswedstrijd van Almere City FC op het nieuwe grasveld in het Yanmar Stadion.  Dat duel werd met 1-1 gelijk gespeeld.

Thuisbalans in voordeel City

Almere City FC en MVV Maastricht stonden dertien keer eerder tegen over elkaar in het Yanmar Stadion. Almere City heeft 6 keer gewonnen en 5 keer verloren en 2 keer werd er gelijkgespeeld. Van de laatste 6 ontmoetingen wist Almere City FC maar liefst 5 keer te winnen en werd er 1 keer verloren van de ploeg uit Zuid-Limburg. Doelpunten zijn gegarandeerd vrijdagavond, nog nooit eindigde een duel in de Flevopolder in een 0-0 stand. 

Beste seizoensstart ooit?

MVV is terug te vinden op de 15e plaatst met 3 punten uit 3 duels. Almere City FC staat op de 6e plaats met 6 punten. Bij winst evenaart Almere City FC het clubrecord uit 2011/2012 als beste seizoenstart ooit, toen wisten de Almeerders 9 punten te halen uit de eerste 5 duels. Vrijdagavond om 20:00 uur gaat de bal weer rollen. Zorg dat je erbij bent en koop nog snel online je kaarten via www. almerecity.nl/tickets