Almere City FC reist vrijdagavond af richting Den Haag voor een duel tegen ADO. Het is de laatste reguliere uitwedstrijd van het seizoen. Almere City FC strijd nog volop in de vierde periode voor de play-offs. Die kan alleen worden behaald als de ploeg zelf wint en de concurrentie punten verliest. Het beloofd een spannende avond te worden in Den Haag.

ADO Den Haag

ADO Den Haag kan zich twee wedstrijden voor het einde van de competitie richten op de nacompetitie. De ploeg van trainer Giovanni Franken staat na 36 wedstrijden op de 5e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 64 punten. ADO Den Haag kreeg eerder dit seizoen 6 punten aftrek van de KNVB. De laatste twee duels werden gelijk gespeeld door de Hagenezen. 1-1 thuis tegen Jong FC Utrecht en 2-2 thuis tegen Jong PSV. Topscoorder bij de Hagenezen is oud-Almere City FC speler Thomas Verheydt. De spits heeft al 29 keer gescoord dit seizoen, dat is iets minder dan de helft van het totaal aantal gescoorde doelpunten van ADO Den Haag (75).

Onderling balans

Almere City FC reist vrijdagavond pas voor de tweede keer af richting Den Haag. De eerste ontmoeting was op 22 febuari 2008. Toen nog FC Omniworld speelde met 1-1 gelijk tegen ADO Den Haag nadat Omniworld eerder dat seizoen met 4-0 won in Almere van ADO Den Haag. Eerder dit seizoen won ADO Den Haag wel in Almere. Het werd 1-3 voor de Hagenezen.

Laatste 4 ontmoetingen met ADO Den Haag

07-11-2021: Almere City FC – ADO Den Haag 1-3
23-09-2014: Almere City FC – ADO Den Haag 4-2 na strafschoppen (KNVB Beker)
22-02-2008: ADO Den Haag – FC Omniworld 1-1
02-12-2007: FC Omniworld – ADO Den Haag 4-0

Scheidsrechter

Scheidsrechter vrijdagavond is Alex Bos. Hij zal worden geassisteerd door Dyon Fikkert en Don Frijn. Vierde official is Niels Boel

ESPN en radioverslag

ADO Den Haag – Almere City FC wordt live uitgezonden op ESPN. Ook zal er weer een radioverslag zijn via Almere City FC. De aftrap is om 20:00 uur in het Cars Jeans Stadion.