Voor Almere City FC wacht vrijdagavond alweer de volgende topper in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer interim-trainer Jeroen Rijsdijk heeft na de nederlaag van vorige week rechtstreekse promotie niet meer in eigen hand. Wil Almere City FC daar nog kans op maken zal het moeten winnen op bezoek bij De Graafschap om het gat terug te brengen naar 3 punten.

Vorm De Graafschap

De Graafschap heeft de laatste 3 duels allemaal in winst weten om te zetten. De superboeren zijn nu de grote favoriet voor de 2e plaats wat directe promotie betekend richting de Eredivisie. Afgelopen maandag was De Graafschap nog met 0-2 te sterk voor Jong PSV. De ploeg van trainer Mike Snoei heeft na 34 speelronden 73 punten bij elkaar verzameld en staat 2e in de Keuken Kampioen Divisie. Almere City FC staat op de 4e plek met 67 punten.

Onderling Balans

Almere City FC gaat voor de 10e keer richting de Vijverberg in competitieverband. In de 9 voorgaande wedstrijden won De Graafschap er 8 en speelde 1 keer gelijk. Vorig seizoen werd het 0-0. Eerder dit seizoen won Almere City FC met 1-0 van De Graafschap. Begin januari had Almere City FC door de overwinning op De Graafschap een voorsprong van 8 punten op de superboeren. Dit keer liggen de papieren heel anders en heeft Almere City FC een achterstand van 6 punten.

Laatste 5 ontmoetingen tegen De Graafschap

02-01-2021: Almere City FC – De Graafschap 1-0
17-01-2020: Almere City FC – De Graafschap 0-2
04-10-2019: De Graafschap – Almere City FC 0-0
20-05-2018: De Graafschap – Almere City FC 2-1 (Finale play-offs)
17-07-2018: Almere City FC – De Graafschap 1-1 (Finale Play-offs)

Scheidsrechter

Scheidsrechter vrijdagavond is Martin van den Kerkhof. De 37 jarige in Breukelen geboren arbiter fluit zijn 2e duel van Almere City FC dit seizoen. Eerder dit seizoen floot van den Kerkhof het met 3-0 gewonnen duel tegen Go Ahead Eagles. In totaal floot van den Kerkhof Almere City FC al 27 keer eerder in alle competities. Assisten zijn Frijn en Overtoom. 4e official is Eijgelsheim.

Live op Easy FM en ESPN

Hoewel in de eerste drie periodes alle duels live op ESPN waren te zien is dit vanaf de vierde periode niet meer het geval. Het duel tussen De Graafschap en Almere City FC zal wel worden uitgezonden op ESPN. Het duel is ook live te beluisteren op Easy FM. De aftrap is vrijdagavond om 21:00 uur