Vrijdagavond speelt Almere City FC alweer de vierde competitiewedstrijd van het seizoen. Voor de ploeg van Alex Pastoor is het niet de gewenste start van de competitie als vooraf op gehoopt. Met 3 punten uit 3 duels moet Almere City FC vrijdagavond tegen FC Den Bosch alle zeilen bijzetten om niet zo vroeg in het seizoen al op grote achterstand te komen op de top van de Keuken Kampioen Divisie.

FC Den Bosch

FC Den Bosch staat ook dit seizoen onder leiding van oud Almere City FC trainer Jack de Gier. FC Den Bosch heeft net als Almere City FC 3 punten uit 3 duels. Er werd alleen gewonnen met 2-0 van ADO Den Haag. Vorige week verloor FC Den Bosch nog met 3-0 van Roda JC terwijl in de eerste speelronde FC Eindhoven met 3-1 te sterk was voor de ploeg uit Brabant. FC Den Bosch wist 3 keer te scoren waarvan twee keer door oud-City speler Anass Ahannach. Diezelfde Ahannach ontbreekt vrijdagavond bij de wedstrijd selectie van FC Den Bosch.

Onderling balans

FC Den Bosch komt vrijdagavond voor de 18e keer richting de polder. Van de voorgaande 17 duels won Almere City FC er 7 en verloor er ook 7 van FC Den Bosch. Drie keer eindigde het duel zonder winnaar. Van de laatste 9 keer dat FC Den Bosch richting Almere kwam won City er 6 en verloor slechts 1 maal. Vorig seizoen won Almere City FC met 2-0 van FC Den Bosch. In de voorbereiding op dit seizoen won Almere City FC met 3-2 van FC Den Bosch

Laatste 5 ontmoetingen tegen FC Den Bosch

18-03-2022: Almere City FC – FC Den Bosch 2-0
15-10-2021: FC Den Bosch – Almere City FC 1-0
19-03-2021: Almere City FC – FC Den Bosch 2-0
15-10-2020: FC Den Bosch – Almere City FC 1-1
06-03-2020: FC Den Bosch – Almere City FC 1-2

Scheidsrechter

Scheidsrechter vrijdagavond is Erwin Blank. Hij zal worden geassisteerd door Kucukerbir en Overtoom. Vierde official is Michielsen.

ESPN en Easy FM

Almere City FC – FC Den Bosch wordt uitgezonden op het schakelkanaal. Er zal geen live verslag zijn via Easy FM.