Almere City FC speelt vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Telstar, de ploeg van Santoni moet een goed resultaat neerzetten om aansluiting te houden met de top van de Keuken Kampioen Divisie. Ondanks dat Santoni vorige week naar de tribune werd gestuurd mag hij gewoon plaatsnemen op de bank. 

Selectie Telstar 2018/2019
Foto: Telstar

Beide ploegen willen winnen

Almere City FC wist vorige week vrijdag niet te winnen van FC Dordrecht het duel in Almere eindigde in 1-1. Almere City FC moet het doen zonder de geschorste Luckassen die in dat duel twee keer geel kreeg. Telstar verloor vorige week in het Parkstad Limburg Stadion met 3-0 van Roda JC. Almere City FC staat op de zesde plaats met 27 punten uit 15 duels ( 5 punten achter koploper Go Ahead Eagles). Telstar is terug te vinden op de 14e plaats met 18 punten uit 15 duels. 

Stand keuken kampioen divisie na 15 speelronde
Klik hier voor de volledige ranglijst

Beide ploegen aan elkaar gewaagd

De balans in Velsen-Zuid is precies in evenwicht. Almere City FC speelde 13 duels en won er 6 en verloor er ook 6. Doelsaldo is wel in het voordeel van de Almeerders met 27 voor en 22 tegen. Vorig seizoen verloor Almere City FC met 4-0 in Velsen-Zuid en dat seizoen daarvoor werd het 6-3 voor Almere City FC. 

Foto: Almere City Fans

Geen echte goalgetter

Bij Telstar is er geen uitblinker die het doel vaak weet te vinden. Vier spelers wisten maar twee keer te scoren. Bij Telstar staat niemand in de selectie die een verleden heeft in Almere. Bij Almere City FC heeft Hoefdraad een verleden in Velsen, tussen 2011 tot 2013 speelde hij voor Telstar 58 wedstrijden en wist 6 keer te scoren. 

Arbitrage

Scheidsrechter aankomende vrijdag is de heer Pérez, hij wordt geassisteerd door de heren Janssen en Overtoom. Vierde official is de heer Aafouallah. Het duel is live te volgen op ons twitteracount