Aanstaande zondag wordt de Keuken Kampioen Divisie weer hervat. Voor Almere City FC begint dit met een thuiswedstrijd tegen FC Volendam om 14:30. Voor de winterstop ging het steeds slechter met de ploeg van Michele Santoni. Vooral het aantal tegendoelpunten werd steeds meer. Daarom willen de Almeerders het jaar goed beginnen met een overwinning op FC Volendam.

Eerder dit seizoen. Met de boot naar Volendam
Foto: Almere City Fans

Trainerswissel Volendam bracht ommekeer

FC Volendam, de ploeg van trainer Hans de Koning kent een wisselvallig seizoen. Na een slecht begin van de competitie kwam er een trainerswissel die goed uitpakte. Onder leiding van de Koning gaat het een stuk beter. De ploeg verloor alleen nog maar van Roda JC, FC Twente en N.E.C. Iets wat niet heel gek is dus. Over het hele seizoen gezien won Volendam zes keer, speelde het zes keer gelijk en verloor het zeven keer. Momenteel staat Volendam op de dertiende plaats met 24 punten.

Foto: Almere City FC / Ron Baltus

City verspeelde dure punten in Volendam

Almere City FC speelde op 12 oktober het heenduel in Volendam, Almere City FC reisde af naar het palingdorp als koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De supporters van Almere City FC mochten per boot afreizen naar het vissersdorp aan het Markermeer. In totaal maakten 308 supporters de oversteek naar Volendam waarvan er 230 per boot. Almere City FC had een lastige wedstrijd aan de dijk waarvan er pas in de slotfase goals vielen. FC Volendam kwam in de 72e minuut op voorsprong maar door 2 goals van City in 8 minuten kwam de ploeg van Santoni alsnog op voorsprong. FC Volendam gaf niet op en dat resulteerde vlak voor tijd in de 2-2 wat ook de uitslag was.

Thuisvoordeel voor City

De twee ploegen spelen voor de dertiende keer tegen elkaar in Almere. In de voorgaande twaalf duels hield Almere City de punten vier keer in eigen huis. Zes keer werden de punten gedeeld. Vorig seizoen was dit affiche de laatste competitiewedstrijd. Het was toen nog spannend of Almere City de play-offs ging halen. Ook Volendam deed nog mee om een play-off ticket. City won de wedstrijd met 2-0 en ging de play-offs in. Hoe dat ging weten we allemaal nog wel.

Foto: Almere City Fans

Griekenland

Almere City ging net zoals een aantal andere clubs deze winterstop op trainingskamp. City deed dat in Athene en won een oefenwedstrijd tegen een combinatie elftal van AEK Athene met 0-2. FC Volendam speelde in het eigen stadion een wedstrijd tegen Eerste Klasser Kloetinge en won met 5-0.

City mist 3 basisspelers tegen FC Volendam

Almere City FC kan zondagmiddag niet beschikken over Tim Receveur, de aanvoerder is geschorst. Damon Mirani en Bram van Vlerken zijn eveneens ook niet van de partij door een blessure. Ook Calcan heeft een lichte blessure. Achille Vaarnold zal ook niet meedoen. Gisteren werd bekend dat hij op proef is bij Telstar.

Arbitrage

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij. De heren Krijt en Van Marrewijk zullen hem daarbij assisteren.