Almere City FC speelt woensdagavond de laatste speelronde in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van interim-trainer Jeroen Rijsdijk maakt nog kans op directe promotie na het gelijke spel van De Graafschaap van vorige week. Bij winst van Almere City FC en verlies van zowel De Graafschap als Go Ahead Eagles promoveert Almere City FC rechtstreeks naar de Eredivisie. Met nog 4 kanshebbers belooft het een mooie ontknoping te worden van een toch wel vreemd voetbaljaar in de Keuken Kampioen Divisie.

Stand in Keuken Kampioen Divisie na 38 speelronde. Nog 4 kanshebbers voor directe promotie

Vorm Jong PSV

Jong PSV dit seizoen onder leiding van hoofdtrainer Peter Uneken is dit seizoen tot nu toe de best presterende belofte team uit de Keuken Kampioen Divisie. Jong PSV heeft na 37 speelronde 39 punten verzameld en staan daarmee op de 14e plaats. Vorige week verloor Jong PSV met 0-1 op de Herdgang van FC Volendam. Van de laatste 9 duels van de belofteploeg uit Eindhoven werden er maar 2 verloren.

Onderling balans

Almere City FC en Jong PSV staan woensdagavond voor de 8e keer tegenover elkaar in het Yanmar Stadion. Van de voorgaande 7 keer won Almere City FC 5 keer en verloor 1 keer en speelde 1 keer gelijk tegen Jong PSV. Eerder dit seizoen herstelde Almere City FC zich na een snelle achterstand op de Herdgang en won het duel met 1-2. Op 16 augustus 2019 stonden beide ploegen voor het laatst tegenover elkaar in het Yanmar Stadion. Almere City FC won toen met 3-2 door doelpunten van Balker, Loen en Verheydt.

Laatste 5 ontmoetingen tegen Jong PSV

21-12-2020: Jong PSV – Almere City FC 1-2
15-08-2019: Almere City FC – Jong PSV 3-2
26-04-2019: Almere City FC – Jong PSV 2-1
21-12-2018: Jong PSV – Almere City FC 5-2
13-04-2018: Almere City FC – Jong PSV 2-1

Scheidsrechters

Almere City FC – Jong PSV worst woensdag gefloten door de 33 jarige Martin Perez. De geboren Helmonder floot dit seizoen 13 duels in de Keuken Kampioen Divisie en 4 in de Eredivisie. Perez floot Almere City FC in het verleden 9 keer. De laatste keer was op 31 januari 2020 toen Almere City FC met 4-2 won van Telstar. Assistenten zijn van Marrewijk en Been. Vierde official is Boel

Ontknoping live op Easy FM en ESPN

De ontknoping van de Keuken Kampioen Divisie waar nog 4 teams kans maken op rechtstreekse promotie is live te zien op ESPN. Almere City FC – Jong PSV zal worden uitgezonden op ESPN 4 en ESPN Extra. Mocht je het belangrijke duel niet kunnen zien kan je inschakelen op Easy FM.