Na het spektakelstuk van vorige week tegen Excelsior (4-4) wacht voor Almere City FC vrijdagavond de volgende wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. In het Yanmar Stadion komt MVV Maastricht op bezoek. Op papier een tegenstander waar Almere City FC van moet winnen maar dit seizoen heeft Almere City FC de grootste moeite om een wedstrijd winnen af te sluiten. Gaat het de ploeg van Gertjan Verbeek vrijdagavond wel lukken? Vanwege de huidige coronamaatregelen zullen er geen fans welkom zijn bij de wedstrijd.

MVV Maastricht

MVV Maastricht draait momenteel mee aan de onderkant van de middenmoot. De ploeg van trainer Klaas Wels staat met 18 punten uit 14 duels op de 14e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Vorige week verloor MVV Maastricht met 1-0 in de Geusselt van FC Den Bosch terwijl er een week eerder met 1-0 werd gewonnen op bezoek bij Jong AZ. De Maastrichtenaren hebben na Almere City FC de meeste tegen doelpunten in de competie: 33. MVV wist in tegenstelling tot Almere City FC minder vaak het doel te vinden in 14 duels: 16. Almere City FC is terug te vinden op de 18e plaats met 13 punten uit 14 duels.

Onderling balans

Almere City FC en MVV Maastricht staan vrijdagavond voor de 16e keer tegenover elkaar in competitieverband in het Yanmar Stadion. Van de voorgaande 15 ontmoetingen won Almere City FC 6 keer en verloor 5 keer. 4 keer eindigde het duel zonder winnaar. Vorig seizoen speelde beide ploegen op de eerste speeldag met 0-0 tegen elkaar. Later in het seizoen verloor Almere City FC met 2-0 in Maastricht.

Laatste 5 ontmoetingen tegen MVV Maastricht

26-03-2021: MVV Maastricht – Almere City FC 2-0
30-08-2020: Almere City FC – MVV Maastricht 0-0
01-11-2019: MVV Maastricht – Almere City FC 3-2
08-03-2019: MVV Maastricht – Almere City FC 1-1
07-09-2018: Almere City FC – MVV Maastricht 2-2

Arbiter en live visual radio

Scheidsrechter vrijdagavond is Jannick van der Laan, hij zal worden geassisteerd door Richard Brondijk en Martijn Beijer. Vierde official is Thomas Hardeman. Het duel is vrijdagavond niet live te bekijken op ESPN, wel zullen er hoogtepunten voorbijkomen in het schakelkanaal. Almere City FC organiseert morgenavond vanaf 19:30 uur live visual radio met verschillende gasten. Dit is te bekijken via youtube. Ook zal het duel te volgen zijn via het twitteraccount van Almere City FC. De aftrap tussen Almere City FC en MVV Maastricht is om 20:00 uur in het Yanmar Stadion