Almere City FC speelt aankomende vrijdag de thuiswedstrijd tegen Telstar. De ploeg van interim trainer Tobiasen kan bij winst op de Velsenaren een grote stap zetten richting de Play-offs om promotie naar de Eredivisie. Ook de vierde periodetitel ligt binnen handbereik voor Almere City FC bij winst op Telstar.

Dubbel speelweekend

Er staat hopelijk mooie paasweekend te wachten voor Almere City FC. Op goede vrijdag komt Telstar op bezoek in het Yanmar Stadion en op tweede paasdag gaat de ploeg op bezoek in Dordrecht bij de plaatselijke FC. Als alle overige uitslagen gunstig zijn vrijdag en maandag kan de ploeg aankomende maandag de vierde periode winnen. Almere City FC bezet momenteel de eerste plaats in de vierde periode en staat 5 punten los op de achtervolgers en er zijn nog 4 wedstrijden te spelen. Ook kan de ploeg maandag als het geen periodetitel wint de play-offs om promotie naar de Eredivisie veiligstellen.

Telstar in goede vorm

Telstar verkeerd momenteel ook in goede vorm, De ploeg uit Velsen heeft van de laatste 8 duels 1 keer gelijk gespeeld en 1 keer verloren , dat gebeurde op bezoek bij FC Twente (1-0). Ondanks de goede resultaten afgelopen wedstrijd bezet de ploeg wel de 15e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 44 punten uit 34 duels. Almere City FC wist de laatste 5 duels allemaal winnend af te sluiten en bezet dan ook de 6e plaats met 56 punten uit 34 duels. De ploeg van Tobiasen staat maar 4 punten achter op de nummer 3 Go Ahead Eagles.

Statistieken in voordeel van City

Almere City FC en Telstar stonden in het verleden al 13 keer eerder tegen over elkaar in het Yanmar Stadion. Van deze ontmoetingen won City er 6 en werden er 3 verloren, 3 keer werden de punten gedeeld. Vorig seizoen verloor Almere City FC met 2-3 van de ploeg uit Velsen. Eerder dit seizoen speelde beide ploegen met 1-1 gelijk.

Arbitrage

Scheidsrechter vrijdagavond is de heer Bax, hij wordt geassisteerd door de heren Osseweijer en van Dongen. Vierde official is de heer Droge. Het duel is vrijdagavond uiteraard live te volgen op ons twitterkanaal.