Almere City FC speelt zondagmiddag om 12:15 uur een thuisduel tegen ADO Den Haag. Beide ploegen troffen elkaar nog niet zovaak, maar de statistieken spreken in het voordeel van Almere City FC. Almere City FC verloor namelijk nog nooit van de ploeg uit de hofstad.

ADO Den Haag

ADO Den Haag is een van de drie ploegen die vorige seizoen zijn gedegradeerd uit de Eredivisie. Rond ADO Den Haag was de afgelopen maanden veel te doen. De ploeg van trainer Ruud Brood kreeg vanwege financiele wanorde bij de Haagse club al 6 punten aftrek van de KNVB. Afgelopen week was er dan ook nog goed nieuws uit de hofstad, want ADO Den Haag is overgenomen door een Amerikaanse partij en kan nu de toekomst met vertrouwen tegemoed zien. ADO Den Haag heeft na 13 speelronden 17 punten in de Keuken Kampioen Divisie. Vorige week verloor de ploeg van trainer Ruud Brood met 1-0 van De Graafschap. Dit seizoen werd er in totaal 4 keer verloren en 7 keer gewonnen. Twee keer speelde de ploeg gelijk. Almere City FC staat na de overwinning van afgelopen maandag op een 18e plaat met 12 punten uit 13 duels. Mocht Almere City FC zondagmiddag winnen dan klimt de ploeg van trainer Gertjan Verbeek naar de 17e plaats en is verschil met de nummer 8 nogmaar 4 punten.

Onderling Balans

In competitieverband stonden beide ploegen pas een keer eerder tegenover elkaar. Op een regenachtige zondagmiddag op 2 december 2007 speelde Almere City FC toen nog onder de naam FC Omniworld de Haagse ploeg helemaal zoek in Almere. Door twee doelpunten van Arnoud van Toor en doelpunten van Richard Haklander en Paul Mulders won de ploeg van hooftrainer Peter Boeve met maarliefst 4-0 van ADO Den Haag. Ook kwam ADO Den Haag een keer in de KNVB Beker in actie in het Yanmar Stadion. Op 23 september 2014 won Almere City FC na strafschoppen met 4-2 van ADO Den Haag en bekerde zo verder in het bekertoernooi.

Laatste 3 ontmoetingen met ADO Den Haag

23-09-2014: Almere City FC – ADO Den Haag 4-2 na strafschoppen (KNVB Beker)
22-02-2008: ADO Den Haag – FC Omniworld 1-1
02-12-2007: FC Omniworld – ADO Den Haag 4-0

Scheidsrechter

Scheidsrechter zondagmiddag is de 37 jarige Martin van den Kerkhof. De in Breukelen geboren arbiter floot Almere City FC al 22 keer eerder in de Keuken Kampioen Divisie, twee keer in het KNVB bekertoernooi en drie keer in een duel om promotie/degradatie. Hij wordt geassisteerd door Vandeursen en Weterings. Vierde official is Spaan

Niet live op ESPN

Almere City FC – ADO Den Haag wordt niet uitgezonden op ESPN. het duel live te volgen via het twitteraccount van Almere City FC. De aftrap is om 12:15 uur in het Yanmar Stadion.