Almere City FC speelt vrijdagavond in het Yanmar Stadion de topper tegen NAC Breda, voor Almere City FC de kans om zich te revancheren van de twee remises tegen FC Den Bosch en FC Dordrecht. Om 21:00 uur wacht de nummer 2 van de ranglijst NAC Breda dat afgelopen dinsdag een flinke nederlaag kreeg te verwerken tegen Cambuur Leeuwarden.

Eerste nederlaag van het seizoen

NAC Breda kende een prima start van het seizoen. De eerste 6 duels van de Bredanaars werden allemaal gewonnen en stond de ploeg ook bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie. Afgelopen dinsdag echter bleek dat een gehavend NAC Breda niet opgewassen was tegen Cambuur Leeuwarden. In Breda eindigde het duel in een 0-4 overwinning voor de bezoekers uit Friesland die daarmee de koppositie overnamen van NAC Breda. Wel moet gezegd worden dat NAC Breda nog een inhaalwedstrijd tegoed heeft tegen De Graafschap. NAC Breda heeft na 7 duels al 18 punten bij elkaar verzameld. Almere City FC speelde afgelopen zondag met 2-2 gelijk op bezoek bij FC Dordrecht. Almere City FC is terug te vinden op de 3e plaats met evenveel punten als NAC Breda maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Almere City FC is de enigste ploeg die nog niet heeft verloren in de Keuken Kampioen Divisie.

4e keer in Almere tegenover elkaar

Almere City FC en NAC Breda stonden pas 3 keer eerder in competitieverband tegenover elkaar. Almere City FC won de laatste editie tussen beide elftallen in Almere met 1-0 door een doelpunt van Youri Loen. De overige twee duels werden beide gewonnen door NAC Breda.

Laatste 5 ontmoetingen tegen NAC Breda

21-02-2020: NAC Breda – Almere City FC 1-0
08-11-2019: Almere City FC – NAC Breda 1-0
05-05-2017: Almere City FC – NAC Breda 0-2
02-12-2016: NAC Breda – Almere City FC 3-1
22-04-2016: NAC Breda – Almere City FC 1-1

Periodetitel?

Almere City FC kan aanstaande vrijdag nog geen periodekampioen worden. De Flevolanders moeten wachten tot 11 november voor een definitief uitsluitsel over een eventuele periodetitel. De ploeg van Ole Tobiassen moet vrijdagavond in het eigen Yanmar Stadion winnen van NAC Breda, en de concurrenten moeten punten verspelen. Alleen dan heeft Almere City FC een kans om zich, na 11 november, tot periodekampioen van de 1e periode van het Keuken Kampioen Divisie te kronen.

Scheidsrechter

scheidsrechter van dienst vrijdagavond is Siemen Mulder, hij wordt geassisteerd door Goossens en Strijker. Vierde official is Vereijken.

Friday Night Football

Almere City FC organiseert vrijdagavond een speciaal programma voor de supporters. Het is momenteel niet mogelijk dat er supporters aanwezig mogen zijn in het stadion. De wedstrijd begint pas om 21:00 uur, maar om 19:45 uur zal er een speciale editie zijn van het supporterscafe waar Jordy Haak gaat voorbeschouwen op de wedstrijd met o.a. Ole Tobiasen, Teun Jacobs en vele andere gasten. Het complete programma is HIER te lezen.

Live op Radio & TV

Alle wedstrijden in de eerste periode zullen live worden uitgezonden op FOX Sports dus ook Almere City FC – NAC Breda. Het duel is ook te volgen via ons twitteraccount en op het Almeerse Radio Station: Almere Easy FM. (op internet via easyfm.nl en op de radio via 95.5FM) De aftrap van de wedstrijd is zondagavond om 21:00 uur.