Voor Almere City FC wacht dit weekend twee cruciale wedstrijden. Nadat Almere City FC vorige week zelf punten liet liggen in Maastricht verspeelde ook bijna alle concurrenten punten. Daardoor ligt de strijd om plek 2, dat rechtstreeks plaatsing geeft voor promotie nog volledig open. Dit weekend staat een dubbele speelronde op het programma. Vrijdagavond ontvangt Almere City FC, NEC is het Yanmar Stadion en laten we hopen dat het een echte goede vrijdag wordt.

Vorm NEC

NEC wisselt dit seizoen een goede serie resultaten af met zo nu en dan een nederlaag. Van de laatste 6 duels won NEC er 5. Alleen vorige week werd er met 2-1 verloren in Oss van TOP. NEC staat na 30 speelronde op de 6e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 56 punten. De ploeg van trainer Rogier Meijer heeft 10 punten minder dan De Graafschap die op dit moment op de tweede plaats staat. Almere City FC staat 4e met 62 punten uit 30 duels. Almere City FC heeft minimaal 1 punt nodig om het eigen clubrecord te verbreken met meeste aantal punten ooit in een seizoen.

Onderling Balans

Almere City FC en NEC staan vrijdagavond pas voor de 4e keer tegenover elkaar in het Yanmar Stadion. Van de voorgaande drie duels won Almere City FC er twee en werd er één keer verloren. Vorig seizoen ging het duel in het Yanmar Stadion niet door vanwege het coronavirus. Eerder dit seizoen won Almere City FC met 0-1 in De Goffert van NEC en mocht zich toen koploper noemen van de Keuken Kampioen Divisie.

Laatse 5 ontmoetingen tegen NEC

20-09-2020: NEC Nijmegen – Almere City FC 0-1
23-12-2019: NEC Nijmegen – Almere City FC 2-3
22-02-2019: NEC Nijmegen – Almere City FC 5-0
05-10-2018: Almere City FC – NEC Nijmegen 1-0
19-01-2019: Almere City FC – NEC Nijmegen 3-2

Scheidsrechter

Scheidsrechter vrijdagavond in het Yanmar Stadion is Joey Kooij. De 29 jarige arbiter afkomstig uit Oostzaan heeft dit seizoen pas 3 keer gefloten. In totaal floot Kooij Almere City FC 8 keer eerder. Assistenten zijn Inia en Fikkert. Vierde official is Shukrula.

Live op Easy FM en ESPN

Hoewel in de eerste drie periodes alle duels live op ESPN waren te zien is dit vanaf de vierde periode niet meer het geval. Het duel Almere City FC – NEC Nijmegen zal wel worden uitgezonden op ESPN. Het duel is ook live te beluisteren op Easy FM. De aftrap is om 20:00 uur.