Almere City FC speelt aanstaande vrijdag de Markermeerderby tegen FC Volendam. De ploeg van Michele Santoni kan rekenen op de steun door 308 supporters in Volendam die over land en water richting Volendam gaan. De ploeg van Santoni verdedigd in Volendam zelfs de koppositie.

Matig seizoen FC Volendam

Almere City FC kent tot nu toe een uitstekend seizoen. Na acht wedstrijden is de ploeg van Michele Santoni zelfs koploper van de Keuken Kampioen Divisie nadat er afgelopen vrijdag met 1-0 werd gewonnen van NEC Nijmegen. FC Volendam kent daar in tegen een stroef seizoen. De ploeg van de onlangs aangestelde de Koning wist pas één duel te winnen dit seizoen en is terug te vinden op de 16e plaats met zes punten. De enige overwinning van de Volendammers werd vorige week vrijdag pas geboekt. De palingboeren wonnen met 1-0 van RKC Waalwijk. 

Stand Keuken Kampioen Divisie na 8 speelronde

Volendam uit, altijd lastig

Almere City FC wist in het verleden maar één keer te winnen aan de dijk in het seizoen 2014/2015 werd het 3-2 voor City. De afgelopen twee seizoen werden beide keren met een 1-1 gelijk gespeeld. Mocht Almere City FC vrijdagavond winnen aan de Dijk dan blijft Almere City FC koploper in de Keuken Kampioen Divisie en doet het goede zaken in de periode.

Geen uitblinkers

Opvallend is dat er niemand bij FC Volendam is die meer dan één keer wist te scoren dit seizoen. FC Volendam wist dit seizoen maar vijf keer te scoren en kreeg er al elf tegen. Almere City FC daar in tegen wist dit seizoen al achttien keer het net te vinden en kreeg er wel al zeven tegen dit seizoen.

Per boot naar Volendam

Almere City FC wordt vrijdagavond door 308 supporters gesteund tijdens de Markermeerderby. Voor het eerst in de geschiedenis mogen de supporters de reis afleggen per boot naar de andere kant van het water. Er zullen ongeveer 230 supporters afreizen per boot.

Foto: Almere City FC / Ron Baltus

Spelers missen wegens interlandweek

Afglopen week trok Almere City FC Ramos en Hunte aan, beide spelers zijn vrijdagavond speelgerechtigd. Daar in tegen mist Almere City FC wel Ahannach en Hammouti, beide spelers zijn opgeroepen door Marokko om voor hun land uit te komen tijdens de interland weekend. 

Arbitrage

Scheidsrechter vrijdagavond is de heer van den Kerkhof, hij wordt geassisteerd door de heren Lapar en Osseweijer. Vierde official is de heer Eijgelsheim.

Live op TV

Het duel wordt voor de thuisblijvers in zijn geheel live uitgezonden op FOX Sports. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om voor de TV te zitten? Dan zal er via ons twitteraccount een live verslag zijn van de wedstrijd.