Aankomende vrijdag speelt Almere City FC de belangerijke uitwedstrijd in Enschede tegen FC Twente. Na de degradatie vorig jaar van FC Twente spelen beide ploegen voor het eerst tegen over elkaar. Almere City FC wil wat rechtzetten na de nederlaag vorige week tegen Go Ahead Eagles (0-1). FC Twente won juist met 6-1 in de Galgenwaard van Jong FC Utrecht.

Nog nooit eerder tegen elkaar

In het verleden speelde Almere City FC één wedstrijd in de Grolsch Veste, dat was in het seizoen 2013/2014 toen speelde de ploeg van oud Almere City FC trainer Fred Grim tegen Jong FC Twente dat uitkwam in de Jupiler League. Almere City FC speelde die avond in een leeg stadion met 0-0 gelijk tegen de Tukkers. Maar vrijdagavond zal het aardig vol zitten want dan staat voor het eerst het eerste van FC Twente tegen over Almere City FC.

Fred Grim tijdens Jong FC Twente – Almere City FC
Foto: Almere City Fans

Oussama Assaidi

Bij FC Twente spelen twee oude bekende die in het verleden uitkwamen in Almere. Keeper Joël Drommel heeft in Almere enkele jaren in de jeugdopleiding gelopen om vervolgens in 2011 de overstap te maken naar VV IJsselmeervogels. Maar de meest bekende naam die in Almere heeft gespeeld is toch wel Oussama Assaidi, de Marokaanse linksbuiten heeft in Almere (Toen nog FC Omniworld) zijn debuut mogen maken in het betaalde voetbal. In het seizoen 2006 tot 2008 kwam hij in 36 wedstrijden tot 3 goals waarnaar hij vervolgens de overstap maakte de Graafschap. Assaidi kwam onder ander daarna nog uit voor sc Heerenveen, Liverpool, Stoke City en via Al Alhi tekende hij vervolgens in 2016 bij FC Twente. 

Foto: Rob van den Brink

FC Twente wil zo snel mogelijk terug

De afgelopen jaren waren sportief niet de beste voor FC Twente. In 2010 werd de ploeg nog landskampioen van Nederland maar de jaren daarop ging het sportief en ook financieel minder met de ploeg uit Enschede. Twee jaar geleden werd FC Twente door de KNVB terug gezet naar de Eerste Divisie vanwege financieel wanbeleid. FC Twente ging op die uitspraak in beroep en mocht uiteindelijk alsnog in de Eredivisie blijven. Vorig seizoen gebeurde het toch wat er al zat aan te komen, FC Twente degradeerde ditmaal op sportief gebied rechtstreeks naar de Keuken Kampioen Divisie. Doelstelling dit jaar van de Tukkers is dan ook om kampioen te worden en zo snel mogelijk terug te keren in de Eredivisie. 

Selectie FC Twente 2018/2019
Foto: FCTwente.nl

Volgende topper voor City 

Met oog op de doelstelling presteert FC Twente dit seizoen redelijk. De ploeg van Marino Pusic wist in negen wedstrijden 20 punten te verzamel en is dan ook terug te vinden op de 3e plaats. Almere City FC heeft evenveel punten als FC Twente en staat één plaats lager vanwege het doelsaldo. Al met al wordt het vrijdag een mooie topper in Enschede waar beide ploegen willen mee blijven strijden om de bovenste plekken. Voor Almere City FC is het de tweede topper op rij.

Beslissing in de periode, Gaat hij mee naar Almere? 

Vrijdag valt ook de beslissing in de eerste periode. Er zijn 5 kanshebbers voor de periode. Sparta Rotterdam heeft de beste papieren met 18 punten. Daarna volgen Almere City FC en Go Ahead Eagles, beide ploegen hebben 17 punten en allebei een doelsaldo van +8. Ook FC Twente (16) en FC Den Bosch (16) maken theoretisch nog kans op de eerste periode. Mocht Sparta Rotterdam vrijdag verliezen en Almere City FC wint met 1 goal meer dan Go Ahead Eagles gaat de periode titel mee naar Almere. Mocht Go Ahead Eagles met 1 goal meer winnen, dan gaat de periode naar Deventer. Maar mochten Almere City FC en Go Ahead Eagles beide met evenveel goals winnen en Sparta Rotterdam verliest dan eindige beide ploegen met 20 punten een een gelijk doelsaldo in de periode. Als dat gebeurd dan zal er een beslissingswedstrijd op neutraal terrein worden gespeeld om te bepalen wie de eerste periodetitel wint.

Foto: Facebook Keukenkampioen divisie

Informatie Lijn 40

Vanuit Almere City Fans zal morgen Lijn 40 gaan rijden. De bus is inmiddels al helemaal vol. Voor de supporters die meegaan met de bus, de bus zal om 17:30 vertrekken vanaf het Yanmar Stadion. In de bus is eigen drinken NIET toegestaan, wij verkopen voor een gunstige prijs frisdrank en bier in de bus . Op de heenreis zal het bier in beperkte mate beschikbaar zijn. 

Foto: Almere City Fans

Veel belangstelling 

In totaal zullen er meer dan 200 supporters afreizen naar Enschede voor de topper tegen FC Twente. FC Twente meld op de officiele kanalen dat er al 24.500 kaarten zijn verkocht. Voor de supporters die niet meegaan naar Enschede is het duel live te zien op Fox Sports. Ook zal de wedstrijd te volgen zijn via ons twitteraccount.

Arbitrage

De wedstrijd staat morgen onder leiding van de heer Oostrom hij wordt geassisteerd door de heren Bluemink en Hubers. Vierde official is de heer Rozendal.