Almere City FC speelt vrijdagavond de eerste van twee thuiswedstrijden op rij. In het Yanmar Stadion is Sparta Rotterdam de eerste tegenstander, volgende week komt Top Oss op bezoek. Almere City FC heeft na de forse nederlaag (6-1) eerder dit seizoen in Rotterdam wat recht te zetten. Het wordt ook het debuut van Tobiasen als ad-interim trainer. Het beloofd een lastige avond te worden voor Almere City FC.

Plaats 6 lonkt voor Almere City FC bij overwinning op Sparta

Sparta Rotterdam wil na de degradatie van vorig seizoen zo snel mogelijk terugkeren naar de Eredivisie de ploeg van Henk Fraser staat op de derde plek in de keuken kampioen divisie en 11 punten achter op koploper FC Twente. Sparta Rotterdam verkeerd momenteel in goede doen, van de laatste 5 duels werd er vier keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld en dat gebeurde vorige week tegen FC Eindhoven (0-0). Op 24 februari stuurde Sparta met een 6-1 nederlaag Go Ahead Eagles terug naar Deventer. Almere City FC speelde vorige week onder leiding van ad-interim trainer Tobiassen met 1-1 gelijk tegen MVV Maastricht. Almere City FC staat momenteel 10e in de Keuken Kampioen Divisie met 41 punten uit 28 duels. Het verschil met plek 6 Roda JC bedraagt slecht 2 punten.

Forse nederlaag in Rotterdam

Almere City FC verloor eerder dit seizoen met 6-1 van Sparta, de ploeg van de onlangs ontslagen Michele Santoni speelde daar de slechtste wedstrijd van het seizoen, het enige Almeerse doelpunt werd destijds gemaakt via een eigen goal van Wuytens. In Almere zijn de statistieken in het voordeel van Almere City FC. Het affiche werd 6 keer eerder afgewerkt waarvan drie keer de punten in Almere bleven en 2 keer gingen de punten mee naar Spangen. De laatste ontmoeting in Almere was in het seizoen 2015/2016. Almere City FC won toen met 1-0 van Sparta Rotterdam. Topscoorder bij Sparta Rotterdam is Veldwijk, de aanvaller wist al 17 keer het net te vinden voor de ploeg uit Rotterdam.

Arbitrage

De wedstrijd vrijdagavond staat onderleiding van de heer van der Eijk. Zijn assistenten zijn de heren Beijer en Hoekstra. Vierde official is de heer Rozendal. Het duel is uiteraard weer live te volgen via ons twitteraccount.