Almere City FC speelt vrijdagavond in het Yanmar Stadion de laatste competitiewedstrijd thuis. Jong PSV de nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie komt op bezoek. Almere City FC is bij winst op de Eindhovenaren zeker van de vierde periodetitel en de play-offs.

Mooie koningsavond in het Yanmar Stadion?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Logo-PSV.png

Het kan vrijdagavond een mooie koningsavond worden in het Yanmar Stadion. Er staat immers een hoop op het spel voor Almere City FC, de ploeg van Interim trainer Tobiasen is bij winst zeker van de vierde periode en een play-off plek om promotie naar de Eredivisie. Ook kan de club het eigen puntenrecord verbeteren. Dat record staat op 59 punten net zoveel als de Almeerders nu hebben verzameld al.

Best presterend belofteteam

Met Jong PSV op bezoek komt de beste belofteteam naar Almere. Jong PSV staat na 36 wedstrijden op de vierde plaats met 60 punten. 1 punt meer dan Almere City FC dat dan ook 1 plaats lager staat. Jong PSV won afgelopen maandag nog met 0-2 op bezoek bij Sparta Rotterdam. Jong PSV heeft samen met Sparta de meeste doelpunten gemaakt (74), maar de ploeg heeft van de top 8 ook de meeste goals tegen (57).

Grootste overwinning ooit op Jong PSV

Het duel werd 5 keer eerder gespeeld in het Yanmar Stadion, Almere City FC won 3 keer en 1 keer werd er verloren. In het seizoen 2015/2016 behaalde Almere City FC de grootste overwinning uit het betaald voetbal op Jong PSV (7-0). Afgelopen december was Jong PSV nog een maatje te groot voor Almere City FC en stuurde de ploeg van de inmiddels ontslagen Michele Santoni met een 5-2 nederlaag terug naar Almere.

Arbitrage

Het duel vrijdagavond staat onderleiding van de heer van der Eijk en hij wordt geassisteerd door de heren Krijt en Overtoom. Vierde official is de heer Gansner.

Live op FOX Sports

Het duel wordt morgenavond live uitgezonden op FOX Sports en is ook live te volgen via ons twitteraccount.