Almere City FC speelt vrijdag de uitwedstrijd tegen Roda JC. De ploeg van Michele Santoni moet in het Parkstad Limburg Stadion de eerste punten van 2019 halen. Almere City FC bewaart goede herinneringen aan de tripjes naar Kerkrade. Want Almere City FC wist daar de twee vorige ontmoetingen allebei te winnen.

Eerste thuiswedstrijd levert geen punten op

In de tweede speelronde van dit seizoen stonden beide ploegen tegen over elkaar in Almere, Almere City FC verloor in de slotfase van het duel met 2-1 van Roda JC. Almere City FC was de betere partij maar moest toch het hoofd buigen voor de ploeg uit Kerkrade

Foto: Almere City Fans

Nog nooit verloren in Kerkrade

Vorig seizoen zullen bij veel supporters de ontmoetingen met Roda JC nog vers is het geheugen staan. Almere City FC moest Roda JC verslaan in halve finales van de Play-offs om kans te maken op Eredivisie voetbal. In Almere eindigde het duel in een 0-0 gelijkspel. Een paar dagen later stond in Kerkrade de return op het programma, Almere City FC won in het Parkstad Limburg Stadion met 2-1 van Roda JC en ging daarom door naar de finale van de Play-offs. In het seizoen 2014/2015 stonden beide ploegen voor het eerst tegen over elkaar. In Zuid-Limburg won Almere City FC met maar liefst 4-1 van Roda JC.

Matig seizoen Roda JC

De doelstelling van Roda JC is om zo snel mogelijk terug te keren naar de Eredivisie. Met het oog daarop maken de Limburgers een matig seizoen door. De ploeg staat op een 5e plaats met 38 punten uit 22 duels, dat zijn er 9 minder dan koploper FC Twente. Almere City FC is bezig met een vrije val de laatste maanden en is terug te vinden op een teleurstellende 14e plaats met 28 punten uit 22 duels.

Topscoorder Keuken Kampioen Divisie

Roda JC heeft de topscoorder van de Keuken Kampioen Divisie in huis. Engels wist al 19 keer te scoren voor de Limburgers.

Scheidsrechter vrijdagavond is de heer Ruperti. Hij wordt geassisteerd door de heren Ketting en Osseweijer. Vierde official is de heer Aafouallah. De hoogte punten van dit duel zijn te volgen via ons twitteraccount.