Almere City FC speelt aankomende vrijdag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen thuis tegen Jong PSV. De ploeg van Robert Molenaar zal voor het laatst spelen in het Yanmar Stadion zoals wij hem de afgelopen jaren kennen. Aankomende maandag wordt er begonnen met de sloop van de E/F tribune die plaats gaat maken voor de nieuwe hoofdtribune.

Goede herinneringen aan Jong PSV

Almere City FC bewaart goede herinneringen aan Jong PSV. Vorig seizoen won Almere City FC in het Yanmar Stadion met 2-1 waardoor het de vierde periodetitel won. In 2014 won Almere City FC de allereerste prijs in de geschiedenis van de club. Op sportcomplex de Herdgang won City met 0-1 waardoor het onder leiding van Fred Grim de tweede periode won en zich dus ook voor het eerst plaatste voor de Play-Offs om promotie naar de Eredivisie. In het seizoen 2015/2016 won Almere City FC met maarliefst 7-0 van Jong PSV. Deze uitslag is de grootste overwinning ooit geboekt door Almere City FC. In totaal won Almere City FC 7 keer en speelde 2 keer gelijk en werd er 3 keer verloren van de ploeg uit Eindhoven.

Feest na de gewonnen periode tegen Jong PSV
Foto: Almere City FC

Jong PSV begon het seizoen afgelopen maandag met een gelijkspel op de Herdgang tegen FC Den Bosch (2-2). Almere City FC kwam drie dagen eerder aan de beurt. In Kerkrade kwam City niet verder dan 1-1.

Transfers

Bram van Vlerken kwam in de zomer van 2018 transfervrij over van Jong PSV en ontmoet dus zijn oude ploegmaten aankomende vrijdag. Pablo Rosario bewandelde in 2016 de omgekeerde route. Na 1 seizoen bij Jong PSV is de middenvelder niet meer weg te denken uit de basiself, momenteel is hij zelfs aanvoerder bij PSV.

Pablo Rosario in het shirt van Almere City FC
Foto: Almere City FC / Ron Baltus

Blessure’s

Almere City FC kan aankomende vrijdag geen beroep doen op Dico Koppers die last heeft van een blessure aan zijn hiel. Thomas Verheydt is een twijfelgeval voor vrijdagavond of hij kan spelen.

Geen busverkeer

Aankomende vrijdag om 20:00 uur gaat de Gemeente Almere aan de slag met de busbanen in Almere. Dit heeft gevolgen voor de supporters die de wedstrijd bezoeken met de bus. Lees HIER hoe je het beste kan reizen naar het Yanmar Stadion.

Foto: Almere City Fans

Arbitrage

Scheidsrechter vrijdagavond is Martens, hij wordt geassisteerd door Persoon en Waleveld. Vierde official is Shukrula.

Het duel begint vrijdag om 20:00 uur en is vrijdagavond live te volgen via ons twitteraccount.