Almere City FC start de derde periode met een uitwedstrijd in Wijdewormer tegen Jong AZ. De ploeg van Ole Tobiasen aast op een overwinning na het gelijke spel van vorige week tegen FC Eindhoven. Almere City FC wist in het verleden slechts 1 keer te winnen van Jong AZ in Wijdewormer.

Vorm Jong AZ

Hoewel Jong AZ de laatste wedstrijd met 2-1 won op bezoek bij FC Den Bosch beleeft de ploeg uit Noord Holland een matig seizoen. De belofte van de Alkmaarders staan na 19 wedstrijden op de 18e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 15 punten. De ploeg van trainer Michel Vonk wist dit seizoen slechts 4 keer te winnen en speelde 3 keer gelijk. 12 keer werd er verloren. Jong AZ is na FC Dordrecht de ploeg met de meeste tegengoals: 48. Almere City FC staat ondanks het gelijkspel van vorige week tegen FC Eindhoven op de tweede plaats met 44 punten uit 19 duels. Twee punten minder dan koploper Cambuur en 6 punten voorsprong op de nummer 3, De Graafschap.

Onderling balans

Jong AZ en Almere City FC staan vrijdagavond voor de 4e keer tegenover elkaar in Wijdewormer. Van de drie voorgaande ontmoetingen won Almere City FC er 1 en werd er twee keer verloren. Vorig seizoen moest het duel met de Alkmaarders opnieuw over worden gespeeld omdat Jong AZ een niet speelgerechtigde speler had opgesteld. Almere City FC verloor het inhaalduel met 3-1 van de jongelingen. Eerder dit seizoen won Almere City FC in het Yanmar Stadion met 2-0 van Jong AZ.

Laatste 5 ontmoetingen tegen Jong AZ

06-11-2020: Almere City FC – Jong AZ 2-0
02-03-2020: Jong AZ – Almere City FC 3-1
20-09-2019: Almere City FC – Jong AZ 2-1
08-02-2019: Almere City FC – Jong AZ 2-0
20-08-2018: Jong AZ – Almere City FC 2-3

Scheidsrechter

Het duel vrijdagavond in Wijdewormer staat onder leiding van scheidsrechter Luca Cantineau. De 26 jarige arbiter floot pas 36 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Dit seizoen kwam Cantineau tot 8 optredens in de Keuken Kampioen. Dit seizoen floot de geboren Voorburger het duel FC Dordrecht en Almere City FC (2-2). In totaal floot hij Almere City FC 4 keer eerder in de Keuken Kampioen Divisie. Cantineau zal worden geassisteerd door Lapar en Overtoom. Vierde offcial is Stegeman.

Live op Radio & TV

Alle wedstrijden in de derde periode zullen live worden uitgezonden op ESPN (voorheen FOX Sports) dus ook Jong AZ – Almere City FC. Het duel is ook te volgen via ons twitteraccount en op het Almeerse Radio Station: Almere Easy FM. (op internet via easyfm.nl en op de radio via 95.5FM) De aftrap van de wedstrijd is vrijdagavond om 21:00 uur.