Almere City FC hervat maandagavond in Eindhoven de competitie. De Almeerders die dan voor het eerst zullen worden gecoacht door de onlangs aangestelde Alex Pastoor wil het in de tweede seizoenshelft goed gaan doen in de Keuken Kampioen Divisie. Op papier is Almere City FC maandagavond favoriet maar de statistieken uit het verleden bieden geen garantie op succes.

Jong PSV

Almere City FC treft met Jong PSV een team dat meedoet in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie. De beloftes uit Eindhoven staan na 20 speelronden op de 11e plaats met 23 punten. Jong PSV dat onderleiding staat van Ruud van Nistelrooy wist 6 keer te winnen en verloor 9 keer. 5 keer eindigde een duel van Jong PSV zonder winnaar. De laatste wedstrijd van Jong PSV was voor de winterstop in Velsen. De Eindhovenaren speelde met 0-0 gelijk tegen Telstar. De laatste overwinning van Jong PSV was op 26 november toen MVV werd verslagen met 2-1 in Maastricht. De laatste thuisoverwinning van op 1 november tegen Jong AZ (2-0).

Onderling balans

Jong PSV en Almere City FC staan maandagavond voor de 8e keer tegenover elkaar op De Herdgang. Van de voorgaande 7 ontmoetingen won Almere City FC er 4 en verloor twee keer. Één keer eindigde het duel zonder winnaar. Eerder dit seizoen won Jong PSV in het Yanmar Stadion met 3-5 van Almere City FC. Vorig seizoen won Almere City FC in Eindhoven met 1-2 door doelpunten van Verheydt en Sorensen.

Laatste 5 ontmoetingen tegen Jong PSV

22-10-2021: Almere City FC – Jong PSV 3-5
12-05-2021: Almere City FC – Jong PSV 1-1
21-12-2020: Jong PSV – Almere City FC 1-2
15-08-2019: Almere City FC – Jong PSV 3-2
26-04-2019: Almere City FC – Jong PSV 2-1

Scheidsrechter en Live

Scheidsrechter vrijdagavond is Erwin Blank, hij zal worden geassisteerd door Ribiink en Miedema. Vierde official is Rick Sturm. Het duel tussen Jong PSV en Almere City FC wordt maandagavond live uitgezonden op ESPN. De wedstrijd is ook te volgen via het officiele twitteraccount van Almere City FC. De aftrap is om 21:00 uur op Sportpark De Herdgang.