Almere City FC speelt vrijdagavond het lastige uitduel in Maastricht tegen MVV. Almere City FC wist nog nooit te winnen in competitieverband in Maastricht. De ploeg van Interim-trainer Jeroen Rijsdijk gaat vanavond voor de vierde overwinning op rij. Bij een gelijkspel of overwinning vanavond vestigt Almere City FC een nieuw clubrecord door het meest aantal behaalde punten in één seizoen.

Vorm MVV Maastricht

MVV Maastricht is de laatste weken bezig aan een goede reeks. Hoewel de Limburgers vorige week vrijdag met 4-3 verloren van Jong Ajax, heeft de ploeg van trainer Darije Kalezic van de laatste 7 duels 5 keer gewonnen. MVV Bezet na 29 speelronde de 14e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Almere City FC heeft 62 punten uit 29 duels. Bij een overwinning of gelijkspel vestigt Almere City FC een clubrecord door het meest aantal punten in één seizoen te halen.

Onderling Balans

MVV en Almere City FC stonden in het verleden al 15 keer eerder tegenover elkaar in De Geusselt. In competitieverband wist Almere City FC nog nooit te winnen en speelde 6 keer gelijk. 9 keer bleven de punten in de Geusselt. De eerste wedstrijd van dit seizoen in het Yanmar Stadion was tegen MVV Maastricht, Almere City FC kwam toen niet verder dan een 0-0 stand. Vorig seizoen verloor Almere City FC met 3-2 in de Geusselt.

Laatste 5 ontmoetingen tegen MVV Maastricht

30-08-2020: Almere City FC – MVV Maastricht 0-0
01-11-2019: MVV Maastricht – Almere City FC 3-2
08-03-2019: MVV Maastricht – Almere City FC 1-1
07-09-2018: Almere City FC – MVV Maastricht 2-2
05-05-2018: Almere City FC – MVV Maastricht 3-2 (Play-Offs)

Scheidsrechter

Scheidsrechter vrijdagavond is de heer Bax, hij wordt geassisteerd door de heren Beijer en Westhof. Vierde official is Tissingh.

Live op Easy FM, niet op ESPN

Hoewel in de eerste drie periodes alle duels live op ESPN waren te zien is dit vanaf de vierde periode niet meer het geval. Het duel MVV Maastricht – Almere City FC zal wel worden uitgezonden op ESPN. Het duel is ook live te beluisteren op Easy FM. De aftrap is om 18:45 uur.