Almere City FC speelt zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Almere City FC wil zich revancheren na de 7-2 nederlaag op bezoek bij Cambuur afgelopen zondag. Go Ahead Eagles heeft zich de laatste weken omhoog geworpen in de Keuken Kampioen Divisie, dus belooft het weer een pikant duel te worden in het Yanmar Stadion.

Go Ahead op stoom

Go Ahead Eagles lijkt eindelijk op stoom te komen in de Keuken Kampioen Divisie. Na een stroeve start in het begin van het seizoen weet de club de laatste wedstrijden te winnen. De laatste nederlaag van de ploeg uit Deventer was op 23 oktober op bezoek bij NEC (2-1). Vorige week won Go Ahead Eagles gemakkelijk met 3-0 van FC Den Bosch. De ploeg van trainer Kees van Wonderen staat na 12 duels op de 7e plaats met 19 punten. Almere City FC dat afgelopen zondag de eerste nederlaag van het seizoen kreeg te verduren staat na 12 duels op de derde plek met 27 punten. Wel heeft de ploeg van Ole Tobiasen één wedstrijd minder gespeeld dan de nummer 2 De Graafschap met 28 punten.

13e ontmoeting

Almere City FC en Go Ahead Eagles stonden 12 keer eerder tegenover elkaar in competitieverband in Almere. Almere City FC wist slecht 2 keer de punten in Almere te houden en 8 keer gingen de punten naar Deventer. Twee keer eindigde het duel in een remise. Vorig seizoen speelde Almere City FC twee keer gelijk tegen Go Ahead Eagles. Beide duels eindigde in 1-1.

Laatste 5 ontmoetingen met Go Ahead Eagles

12-01-2020: Go Ahead Eagles – Almere City FC 1-1
29-10-2019: Almere City FC – Go Ahead Eagles 1-3 (KNVB Beker)
13-10-2019: Almere City FC – Go Ahead Eagles 1-1
18-01-2019: Go Ahead Eagles – Almere City FC 2-1
19-10-2018: Almere City FC – Go Ahead Eagles 0-1

Scheidsrechter

Scheidsrechter zaterdagmiddag is van den Kerkhof, hij wordt geassisteerd door Fikkert en Frijn. Vierde official is Kieft.

Live op Radio & TV

Alle wedstrijden in de tweede periode zullen live worden uitgezonden op FOX Sports dus ook Almere City FC – Go Ahead Eagles. Het duel is ook te volgen via ons twitteraccount en op het Almeerse Radio Station: Almere Easy FM. (op internet via easyfm.nl en op de radio via 95.5FM) De aftrap van de wedstrijd is zaterdagmiddag om 16:30 uur.