Het jaar 2021 is net pas begonnen en toch staat er op 2 januari meteen veel op het spel voor Almere City FC. De ploeg speelt namelijk de topper tegen De Graafschap. Bij winst op de superboeren wordt het gat vergroot tot 8 punten. Ook heeft Almere City FC zich bij een overwinning verzekerd van een play-off ticket. Voor de periodetitel moet de ploeg nog wachten.

Vorm De Graafschap

Met De Graafschap als tegenstander treft Almere City FC een ploeg die iets achter de verwachtingen loopt. In de laatste 6 wedstrijden van De Graafschap heeft de ploeg slechts twee overwinningen. In de KNVB Beker werd er met 2-1 verloren van PSV en FC Eindhoven (3-2) en Cambuur (0-2). De laatste wedstrijd van 2020 werd nog wel gewonnen. Op de Vijverberg was de ploeg van trainer Mike Snoei met 3-1 te sterk voor Jong FC Utrecht. Almere City FC won op 21 december door een doelpunt diep in blessuretijd met 2-1 van Jong PSV. Almere City FC is terug te vinden op de 2e plaats met 40 punten uit 17 duels. De Graafschap staat één plaats lager met 5 punten minder. Bij winst op de Doetinchemers wordt het gat 8 punten en blijft de ploeg van Ole Tobiasen in het spoor van koploper Cambuur.

Onderling balans

Almere City FC – De Graafschap werd 9 keer eerder in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld. Almere City FC won 2 keer en speelde 3 keer gelijk. Vier keer gingen de punten richting de Achterhoek. Vorig jaar eindigde het duel in Almere met een 0-2 overwinning voor De Graafschap. De laatste overwinning was in het seizoen 2017/2018. Almere City FC won met 2-1 door doelpunten van van der Water en van der Heijden.

Laatste 5 ontmoetingen tegen De Graafschap

17-01-2020: Almere City FC – De Graafschap 0-2
04-10-2019: De Graafschap – Almere City FC 0-0
20-05-2018: De Graafschap – Almere City FC 2-1 (Finale play-offs)
17-07-2018: Almere City FC – De Graafschap 1-1 (Finale Play-offs)
09-04-2018: De Graafschap – Almere City FC 4-2

Periodetitel

Met nog 2 wedstrijden te gaan nadert het slot van de tweede periode. Almere City FC staat op een tweede plaats met 19 punten. Koploper Cambuur heeft er 21. Mocht Almere City FC winnen kan het zich in ieder geval verzekeren van een play-off ticket omdat achtervolgers FC Volendam en NEC op 15 punten staan en koploper Cambuur de Eerste Periode heeft gewonnen. Almere City FC wint alleen de periodetitel en het daar bijbehorende prijzengeld als het als eerste eindigt in de periode.

Scheidsrechter

Het duel zaterdagavond staat onder leiding van Dennis Higler, hij vervangt de eerder aangestelde Sander van der Eijk. Assistenten zijn de heren Siebert en Bodde. De vierde official is Shurkula.

Live op Radio & TV

Alle wedstrijden in de tweede periode zullen live worden uitgezonden op ESPN (voorheen FOX Sports) dus ook Almere City FC – De Graafschap. Het duel is ook te volgen via ons twitteraccount en op het Almeerse Radio Station: Almere Easy FM. (op internet via easyfm.nl en op de radio via 95.5FM) De aftrap van de wedstrijd is zaterdagavond om 21:00 uur.