Vrijdag 11 juni kwam er goed nieuws uit Den Haag. Vanaf 30 juni mag de maximale capaciteit benut worden. Dat betekent dat Almere City FC na ruim 1.5 jaar weer met een vol Yanmar Stadion mag spelen. Dit zal voor het eerst zijn sinds het stadion werd verbouwd.

Het besluit van het kabinet is genomen op basis van de onderzoeksresultaten van Fieldlab Evenementen. Volgens deze conclusies is er onder voorwaarden een 100% bezetting van de beschikbare capaciteit bij evenementen mogelijk in het risiconiveau Zorgelijk, stap 4 in het openingsplan. Toegang tot de stadions is veilig en verantwoord op basis van toegangstests en vaccinaties (per 30 juni kan het vaccinatiebewijs ook als toegangsbewijs dienen bij evenementen). Ook zullen er dan volgens de huidige maatregelen uitsupporters welkom zijn in de stadions mits de lokale overheden dat goedkeuren.

Almere City FC speelt de eerste wedstrijd van het seizoen op maandag 9 augustus, dan gaat de ploeg van Gertjan Verbeek op bezoek bij Jong AZ. De eerste thuiswedstrijd volgt op vrijdag 13 augustus thuis tegen Jong FC Utrecht