Het is een drukke dag voor technisch manager Johan Hansma. Na de eerdere komst van Fransman Loic Mbe Soh heeft Almere City FC nu de Fransman Yann Kitala gehuurd van Ligue 1 club Le Havre. De 25-jarige spits wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Le Havre.

Almere City FC is op de Franse tour deze zomer. Dit keer is het Yann Kitala die Almere City FC komt versterken in de voorhoede. De spits die overkomt van het Frans Le Havre speelde vorig seizoen 32 wedstrijden waarin hij 2 keer scoorde. In het verleden speelde de 25-jarige spits ook voor Sochaux, Lorient en Olympique Lyon. Yann Kitala en de eerder vandaag aangetrokken Loic Mbe Soh stonden vanmorgen al op het trainingsveld in de afsluitende training voor het duel van morgen tegen PEC Zwolle.

Op de clubwebsite zegt Kitala: ,,Uit mijn netwerk heb ik goede verhalen over de club gehoord. Ik heb zelf intensieve contacten met Faïz Mattoir, dus ik was meteen geboeid toen ik hoorde over de interesse van Almere City FC. Ik kijk uit om mijn naam te vestigen in de Eredivisie.”

“Technisch manager Johan Hansma: ,,”We zijn erg blij met de komst van Yann. Hij is een grote sterke spits met veel snelheid, die zowel met de rug als de neus naar het doel uit de voeten kan. Dit stelt ons in staat om in meerdere systemen met hem te spelen.”