Anthony Limbombe staat de komende 2 jaar onder contract bij Almere City FC. De Belgische vleugelaanvaller en de Almeerse club zijn dat vandaag overeengekomen. Na Pascu is Limbombe de tweede aanwinst deze zomer.

De meeste Nederlandse voetballiefhebbers zullen Limbombe nog wel kennen uit zijn tijd bij N.E.C. waar hij eerst na één seizoen Jupiler League mee promoveerde naar de Eredivisie om daar furore te maken en verkocht te worden aan Club Brugge. Bij de Belgische topclub kwam hij tot 42 wedstrijden en mocht hij zelfs zijn opwachting maken bij de Rode Duivels. Dat alles zorgde ervoor dat Nantes miljoenen euro’s op tafel legde voor Limbombe die daardoor in Ligue 1 terecht kwam in Frankrijk. In het eerste seizoen stond Limbombe veelvuldig op het wedstrijd formulier (29x) en speelde hij voor Nantes ook in de Europa League.

Daarna kwam er echter een harde stop op de rijzende ster van Limbombe. Mede door langdurige blessures kwam Limbombe bij Nantes zelfs bij het tweede elftal terecht en werd ook een verhuur periode aan Standard Luik na slechts 6 wedstrijden stopgezet vanwege wederom een blessure. Nu, 2 jaar later, is Limbombe weer klaar om te gaan vlammen. Zo liet hij onlangs nog weten in een interview bij de VI dat hij in Nederland de draad weer wilt oppakken.

Ondanks dat er ook Eredivisie clubs naar zijn diensten hengelde heeft Limbombe dus getekend bij Almere City FC.  “Het had mijn voorkeur om terug te keren naar Nederland, omdat ik daar fantastische jaren heb gehad en veel warmte heb gevoeld. Bij Almere City FC had ik meteen het beste gevoel, mede dankzij de faciliteiten en de mensen met wie ik daar ga samenwerken. Belangrijk daarin was ook Johan Hansma, die mij eerder al naar Nederland haalde. Ik voel mij met deze stap herboren met het gezamenlijke doel om City naar de Eredivisie te brengen.”, aldus Limbombe die maar wat graag weer aan de slag wilt.

De nieuwe Technisch Manager Johan Hansma kent Limbombe nog uit zijn tijd bij N.E.C.: “Anthony is een begenadigd buitenspeler, die bekend is met de Nederlandse Eerste en Eredivisie. Na zijn teleurstellende periode in Nantes is hij op zoek naar een veilige omgeving, waar hij zijn kwaliteiten weer kan laten zien en ook het plezier in voetballen weer kan terug vinden. Almere City is daarvoor de plek bij uitstek”, aldus Hansma. “Wij zijn ontzettend blij dat Anthony ondanks heel veel interesse de bewuste keuze voor ons heeft gemaakt.”

De prijzenkast van Limbombe is al aardig gevuld met 2 Belgisch Kampioenschappen, 1 Belgische Beker, De Belgische Super Cup en natuurlijk het kampioen worden van de Eerste Divisie met N.E.C.

Welkom Anthony!