Aankomende vrijdag begint Almere City FC alweer aan de vierde periode. Hoewel in de eerste drie periodes alle duels live op ESPN waren te zien is dit vanaf de vierde periode niet meer het geval.

Voorafgaand het begin van de de derde periode was er ook al onenigheid onder de supporters. Nadat ESPN in de eerste en tweede periode alle duels uitzond, dreigde vanaf de derde periode (15 januari) nog slechts vier duels per speelronde uitgezonden te kunnen worden omdat de clubs de kosten hiervoor niet meer konden betalen. O.a. een crowdfunding van het supporterscollectief heeft er voor gezorgd dat de derde periode toch kon worden uitgezonden.

Vrijdagavond voetbal

In de vierde periode zal het speelschema als vanouds worden afgewerkt. De clubs en ESPN kan de kosten niet meer dekken om ook de vierde periode live uit te zenden. De meeste duels zullen op de vrijdagavond plaatsvinden. ESPN zal wel twee extra wedstrijden per speelronde uitzenden i.p.v. de gebruikelijke twee duels die ESPN standaard al uitzend.

Twee duels live

Voor de Almere City FC supporter betekend dit dat niet alle duels van Almere City FC meer live zijn. Wel heeft ESPN twee wedstrijden gegarandeerd die wel live worden uitgezonden. De duels tegen MVV (26/3) en Go Ahead Eagles (17/4) worden live uitgezonden. Mogelijk komen er nog meer live duels bij, maar dat hangt er vanaf hoe de competitie verloopt.