Almere City FC heeft zichzelf wederom geen goede dienst bewezen. In de strijd om directe promotie heeft Almere City, net als de afgelopen weken, punten laten liggen. Ditmaal was Go Ahead Eagles in Deventer met 3-0 te sterk.

In de middag werden de spelers van Almere City nog richting Deventer gestuurd door vele supporters die met gezang en vuurwerk de spelers benadrukte dat er vanavond een belangrijke wedstrijd op het programma stond. Het begint echter een tendens te worden bij de Flevolandse ploeg: Afwachtend beginnen met een veel te laag tempo en weinig creativiteit in de aanval. Ook vanavond was dat weer het geval waar Bouyaghlafen en Kaandorp geen potten konden breken aan de zijkant, Hammouti onzichtbaar was en elke aanval gericht was op een voorzet op Verheydt. De spits kreeg daar in de eerste helft 2 goede kopmogelijkheden door maar was vanavond niet scherp genoeg om het doelman Gorter moeilijk te maken. Daar tegenover stond een Go Ahead Eagles dat niet veel meer te verliezen heeft en deze wedstrijd aanpakte als laatste strohalm. De gastheren waren een stuk feller en dreigender richting de goal van Woud. Al na 7 minuten stond de doelpaal een openingstreffer van de Eagles in de weg. na 20 minuten kon ook die geen redding brengen nadat Berden diepweg gestuurd met een hoge lange bal. Berden won de strijd makkelijk van Balker en legde de bal voorzichzelf panklaar neer met een goede aanname. Zijn schot was ook door Woud niet meer te keren.

Na de rust probeerde interim-trainer Rijsdijk de aanvallen van Almere City een impuls te geven door Bouyaghlafen en Kaandorp te wisselen voor Yeboah en Alhaft. Dat wierp direct zijn vruchten af. Het tempo ging omhoog en de aanvallen van Almere City werden, op individueel spelersniveau, creatiever. Het drukte Go Ahead Eagles achteruit totdat Van Hoeveneen druk strafschopgebied van Almere City indribbelt waar Lesquoy zijn been uitstak. De aanvaller ging naar de grond en voor Nijhuis genoeg voor een strafschop. Beukema schoot deze prima binnen voor de 2-0. Het werd een mentale tik voor Almere City dat daarna nog wel probeerde aan te vallen maar geen moment gevaarlijk kon worden. De avond bleef volledig kansloos, City schoot deze wedstrijd geen enkele keer op doel. Go Ahead Eagles had dat schot op doel nog wel, Sam Hendriks maakte de 3-0 in de 87e minuut.

Een pijnlijke tik bij het toch al broze zelfvertrouwen, elke vorm van overtuiging lijkt compleet verdwenen bij de spelers. Met het wederom verspelen van punten wordt het voor Almere City lastig om nog direct te promoveren. het is daarbij volledig afhankelijk geworden van wat De Graafschap gaat doen. De Superboeren staan momenteel 3 punten voor en spelen maandag uit bij Jong PSV. Als zij winnen staan ze met nog 4 wedstrijden te spelen 6 punten voor op Almere City waardoor het een lastig verhaal gaat worden. Mochten ze verliezen dan kan City volgende week alsnog plek 2 pakken. Hoe dan ook, volgende week lijkt de laatste strohalm voor directe promotie van Almere City in de uitwedstrijd bij niemand minder dan De Graafschap. Die wedstrijd word gespeeld op vrijdag 23 april om 21:00.