Volgens De Telegraaf is er een akkoord bereikt tussen ESPN en de betaald voetbalclubs om het huidige televisiecontract te verlengen tot de zomer van 2030. De nieuwe 5-jarige deal die medio 2025 in zal gaan heeft een waarde van 750 miljoen euro.

ESPN, of beter gezegd moederbedrijf Disney, garandeert een bedrag van 135 miljoen euro per seizoen vanaf 2025/2026. Daar komt ook een tekenbonus bij van zeventig miljoen euro dat in twee delen zal worden uitgekeerd aan de Eredivisie CV wanneer later dit jaar daadwerkelijk de handtekening wordt gezet. Met het nieuwe contract gaan de televisie inkomsten met 55 miljoen euro per seizoen omhoog, momenteel komt er namelijk ongeveer 80 miljoen euro per seizoen binnen vanuit ESPN.

Hiermee vist een consortium van tv-aanbieders KPN, VodafoneZiggo, DELTA Fiber en Odido achter het net. Zij boden eerder dit jaar nog 180 miljoen euro per jaar voor 7 seizoenen. Echter meldt De Telegraaf dat bij het doorrekenen hiervan verborgen kosten naar boven kwamen het consortium sinds mei nog nauwelijks iets van zich liet horen.

In de nieuwe deal met ESPN is ook vastgelegd dat alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie uitgezonden zullen worden, waar dat nu nog enkele wedstrijden per speelronde zijn. De samenvattingen van de Eredivisie zijn tot medio 2025 nog in handen van de NOS, wie daarna de samenvattingen gaat uitzenden is nog niet bekend. Alle commerciele en uitzendrechten in het buitenland blijven met deze deal in handen van Eredivisieclubs.

Ook voor Almere City FC is dit goed nieuws. In Nederland worden de tv-gelden verdeeld over de clubs op basis van een ranglijst gebasseerd op resultaten uit de laatste jaren. Momenteel staat Almere City FC daar op plek 18, nu het in de Eredivisie speelt. Dat is dit seizoen goed voor 2,2 miljoen euro.