Gisteravond werd met het gelijke spel tegen FC Eindhoven de Tweede Periode afgesloten. Een periode die bestond uit 10 wedstrijden waarin Almere City maar liefst 23 punten wist te halen. Er werd dan ook 7x gewonnen, 2x gelijkgespeeld en 1x verloren. Alleen Cambuur deed dat beter met 24 punten.

Het goede spel van Almere City in de laatste periode word onderstreept door de nominatie van Thomas Verheydt voor Beste Speler en Michael Woud voor Beste Keeper van de periode. Beide spelers nemen het op tegen 3 andere spelers en jij bepaald wie er met het Bronzen Schild vandoor gaat! Stemmen op onze sterkhouders doe je door HIER te klikken. De stembus is geopend tot dinsdag 12 januari 18:00.

Thomas Verheydt liet zich gedurende periode steeds meer gelden als absolute stormram in de punt van de aanval van Almere City. In de 9 wedstrijden waarin hij meespeelde, hij moest de wedstrijd tegen Cambuur aan zich voorbij laten gaan, was hij 8x betrokken bij een doelpunt. 6 daarvan besloot hij zelf te scoren en 2 maal betrof het een assist. Zijn belangrijkste doelpunt was ongetwijfeld de 1-0 tegen De Graafschap in de slotminuten van de wedstrijd.

Ook Michael Woud was met een aantal cruciale reddingen belangrijk in de periode. De van Willem II gehuurde doelman wist Almere City meerdere keren in de wedstrijd te houden en wist 4 wedstrijden zijn doel zelfs helemaal schoon te houden.

Volgende week vrijdag gaat met een uitwedstrijd bij Jong AZ de Derde Periode van start. Deze periode zal bestaan uit 9 wedstrijden en eindigt wederom met een wedstrijd tegen FC Eindhoven, dit maal in het Jan Louwers Stadion van de Eindhovense FC.